Pereiti į pagrindinį turinį

O. Lafayette'as išplėšė „Žalgiriui“ pergalę Liubercuose (komentarai)

2013-02-06 15:24
O. Lafayette'as išplėšė „Žalgiriui“ pergalę Liubercuose (komentarai)
O. Lafayette'as išplėšė „Žalgiriui“ pergalę Liubercuose (komentarai) / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.

Kauno „Žalgiris“ VTB Vieningoje lygoje iškovojo dramatišką pergalę. Kauniečiai svečiuose 70:69 (20:16, 17:21, 22:22, 11:10) pranoko „Triumph“ ekipą. Rusų klubą likus 10 sekundžių paskandino tikslūs Oliverio Lafayetto baudos metimai.

Po šios dvikovos kauniečiai dar labiau sustiprino savo pozicijas ir su dvylika pergalių bei vienintele nesėkme B grupėje užima pirmąją vietą. Liubercų „Triumph“ (6/7) grupėje žengia šeštas.

Nuomonė

Vladimiras Romanovas, „Žalgirio“ klubo savininkas

"Sunku „Žalgiriui“ iš visų pusių. Prisimenu, kaip Arvydo Sabonio laikų komanda sugebėdavo kovoti su pasamdyta iškrypėlių gauja. Jie visur rezga intrigas, kur tik gali.

Bet „Žalgiris“ nepalūžta ir įrodo savo galią".

Komentaras I

„Komanda buvo pavargusi po rungtynių su CSKA. Tai buvo labai didelė problema. Ir taip žinojome, kad bus sunku, nes „Triumf“ gerai mums priešinosi pirmajame rate Kaune. Varžovai šiandien buvo šviežesni, o mes – išsekę“, – portalas krepsinis.net  cituoja „Žalgirio“ stratego Joano Plazos žodžius.

Komentaras II

„Triumph“ vyriausiasis treneris Vasilijus Karasiovas buvo kur kas kritiškesnis: „Šis mačas parodė, kokia didelė praraja skiria „Žalgirį“ ir „Triumf“. Kovėmės iš visų savo jėgų, tačiau vis tiek nesugebėjome laimėti. Man, kaip buvusiam įžaidėjui, paskutinės minutės buvo tikra tragedija. Suklydome 6 kartus, Tywainas McKee lemiamu metu nevedė komandos į priekį. Tai ir lėmė mūsų pralaimėjimą.“

Kitas VTB Vieningosios lygos rungtynes „Žalgiris“ žais šeštadienį, kai Kaune susitiks su Ramūno Butauto muštruojama Rygos VEF ekipa.

„Žalgiris“: P.Jankūnas (6 atk. kam.) 13, M.Popovičius (3/8 tritaškiai, 4 rez. perd.) 12, M.Delašas (3/4 dvitaškiai) ir O.Lafayette‘as (6 atk. kam., 4 rez. perd., 3 per. kam.) po 7, T.Dardenas (3/3 dvitaškiai, 5 atk. kam.) ir R.Kaukėnas po 6, M.Kuzminskas 5, V.Lipkevičius 4, A.Juškevičius 2, K.Lavrinovičius 1.

„Triumph“: S.Karasiovas (4/5 dvitaškiai, 4/8 tritaškiai) 23, K.Landry (10 atk. kam.) 12, Y.Naimy (4 atk. kam., 6 rez. perd.) 8, E.Valijevas ir T.McKee (1/9 dvitaškiai)  po 7, T.Mitchellas 6.

Rungtynių eiga. I kėlinys. „Žalgiris“ rungtynes pradedu tokiu startiniu penketu: Marko Popovičius, Oliveris Laffayettas, Mindaugas Kuzminskas, Paulius Jankūnas ir Kšištofas Lavrinovičius.

Pirmuosius taškus „Žalgiriui“ baudos metimus pelno K. Lavrinovičius. Sužaidus dvi minutes šeimininkai pirmauja 4:1. M. Kuzminskas 5 taškais iš eilės išveda Kauno ekipą į priekį.

Komandos apsikeičia netaiklių metimų serija. P. Jankūnas realizuoja abu baudos metimus, O. Lafayettas smeigia tritaškį. D. Lavrinovičius po M. Popovičiaus perdavimo kala kamuolį, netrukus tą patį padaro ir T. Dardenas. Po spurto žalgiriečiai priekyje 15:10 (7 min).

„Triumph“ kaip mat išlygina rezultatą, M. Popovičius du kart prameta iš trijų taškų zonos, tačiau tai taikliai daro D. Lavrinovičius. Dvitaškį prideda V. Lipkevičius. Po pirmojo ketvirčio „Žalgiris“ pirmauja - 20:16.

II kėlinys. T. Dardenas dar kartą sudrebina varžovų krepšį galingu dėjimu. Rusų klubas randa savų argumentų ir išsiveržia į priekį - 23:22 (13 min). R, Kaukėnas po M. Delašo perdavimo pelno 2 taškus, varžovai atsako 5 iš eilės. A. Juškevičius veržliu reidu sudrasko rusų gynybą.

Taiklūs R. Kaukėno ir M. Popovičiaus baudų metimai išlygina rezultatą - 30:30 (17 min). P. Jankūnas pelno dvitaškį, o kitoje atakoje pataiko iš toli. "Žalgiris įgyja 5 taškų persvarą, tačiau ja džiaugiasi neilgai. Po dviejų kėlinių - visiška lygybė (37:37).

Iki didžiosios pertraukos rezultatyviausiai kauniečių gretose rungtyniavo P. Jankūnas (7 tšk) ir R. Kaukėnas (6tšk). D. Lavrinovičius ir M. Kuzminskas pridėjo po 5 taškus.

III kėlinys. Šeimininkai pataiko iš toli, M. Delašas atsako taikliu dvitaškiu iš vidutinio nuotolio. Komandos dar kartą apsikeičia tolimais metimais. M. Delašas pataiso komandos draugo metimą, M. Popovičius dviem tritaškiais kuriam laikui apramina įsisiautėjusius „Triumph“ sirgalius - 47:47 (25 min).

S. Karasiovo tritaškiai ir sėkmingas legionierių žaidimas „Žalgiriui“  neleidžia susikurti bent kiek saugesnės persvaros. Maža to, rusų ekipa igija 6 taškų pranašumą. P. Jankūno, V. Lipkevičiaus ir O. Lafayetto pastangomis rezultatą pavyksta išlyginti. Prieš lemiamą ketvirtį - 59:59.

IV kėlinys. A. Juškevičius baudžiamas nesportine pražanga. „Žalgiris“ pirmuosius taškus pelno sužaidus keturias minutes - 62:61 pirmauja „Triumph“. Į taiklius P. Jankūno baudų metimus šeimininkai atsako tritaškiu. „Žalgirio“ kapitonas pataiko iš aikštės kampo, tačiau šeimininkai vis dar priekyje - 67:65 (37 min).

M. Delašas pataiso netaiklų R. Kaukėno metimą. O. Laffayettas likus 10 sek. priverčia pasižengti varžovus. Žalgiriečiai atsilieka vienu tašku. Amerikietis šaltakraujiškai sumeta abi baudas. Paskutinė varžovų ataka gana chaotiška ir baigiasi prarastu kamuoliu. Likus 1,2 sek. O. Lafayettas prameta pirmąją, o vėliau tyčia ir antrąją baudą. „Triumph“ atsakymui laikui nebelieka ir „Žalgiris“ iš Rusijos išsiveža sunkią pergalę. Galutinis rezultatas - 70:69.

Situacija prieš rungtynes

Pirmasis mačas – atkaklus. Rudenį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai tik po pratęsimo privertė pasiduoti Vasilijaus Karasiovio auklėtinius (80:76). Strategas pažadėjo, kad Rusijoje jo vadovaujama komanda sieks revanšo. „Žalgiris“ per dvylika susitikimų suklupo tik kartą ir A grupėje žengia pirmi. Tuo tarpu priešininkai rikiuojasi šešti (6/6).

Spąstai kelyje. Vakarinė treniruotė žalgiriečiams praėjo įprastai, tačiau kelias į kiek padoresnį Liubercų viešbutį dėl kilusios būgos gerokai prailgo. Poilsio vietą žalgiriečiai pasiekė tik po poros valandų. Vidury žiemos vykę kelio remonto darbai susiaurino vieną pagrindinių gatvių iki vienos eismo juostos. Tai sukėlė nuostabą ne vieną sezoną Rusijoje žaidusiems broliams Lavrinovičiams.

Peripetijos dėl viešbučio. „Triumph“ komandos atstovai pripažino, kad problemos dėl transporto kamščių kyla dažnai. Taip yra dėl prasidėjusių naujo viešbučio statybos, kuris turėtų išdygti visai šalia sporto arenos. Tiesa, objekto pamatai kyla jau penkerius metus. Dabartinio viešbučio „EuroCity“ personalas teigė, kad čia apsistoja daug krepšinio komandų. Viešbučio vestibiulis nukabinėtas klubų nuotraukomis, čia įsiamžino ir „Žalgirio“ vyrai.

Praleido rytinę treniruotę. Šiandien Liubercuose prognozuojami dešimties balų dydžio kamščiai. Į tai atsižvelgęs „Žalgirio“ trenerių štabas nusprendė nevykti į treniruotę ir patausoti savo ir žaidėjų nervus bei sveikatą. Komanda viešbutyje surengė papildomą video peržiūrą. Norėdama apsisaugoti nuo galimų nesklandumų, žalgiriečiai į rungtynes išvyko visa valanda anksčiau nei įprasta.

Talismanų kova. Papildomą atspalvį šiai dvikovai suteiks penkioliktus metus skaičiuojantis „Žalgirinis“ ir Rusijos klubo simbolis „Dankas“. Kaip teigia organizatoriai, šis talismanas yra vienintelis šalyje, kuris kamuolį į krepšį įkrauna be jokio tramplino.

VTB vadovo pagyros. Sergėjus Ivanovas prieš dvikovą teigė, kad „Žalgiris“ tarptautinėje arenoje šiemet atrodo itin solidžiai  S. Ivanovą taip pat maloniai nustebino Samaros „Krasnye Krylia“ žaidimas. Vadovas prasitarė, kad paskutiniąsias vietas grupėse užėmusios komandos privalės palikti lygą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų