Oficialus LKL startas - simbolinių akistatų diena

Šiandien oficialiai startuoja „Kalnapilio“ – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatas, nors „Žalgiris“, „Nevėžis“ ir „Alytus“ jau sužaidė pirmuosius mačus.

Jis prasidės ketveriomis intriguojančiomis rungtynėmis Kaune, Šakiuose, Klaipėdoje ir Kėdainiuose.

Vilniaus „Sakalai“ – Prienų „Rūdupis“

Intriga: kuri komanda Šakiuose šiandien jausis kaip šeimininkė?

Šį sezoną Šakiuose visas namų rungtynes žaisiantys vilniečiai LKL startą pasitinka geromis nuotaikomis. „Džiaugiuosi vyrų darbu treniruotėse ir puikia atmosfera komandoje. Esu nusiteikęs optimistiškai ir tikiuosi, kad sezono startas bus sėkmingas“, - sakė „Sakalų“ komandos vyriausiasis treneris Erikas Kučiauskas. Prienų „Rūdupiui“ Šakių arena taip pat neturėtų būti svetima, nes prieniškiai čia žais Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynes, tad šios dienos susitikimas bus tarsi savotiškas derbis.

„Šis LKL čempionatas bus labai stiprus. Negalėčiau įvardinti nei vieno varžovo, prieš kurį planuojant žaisti būčiau visiškai tikras, jog laimėsime. Su kiekviena komanda teks kovoti“, - pagarbiai apie varžovus atsiliepė „Rūdupio“ vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus.

Palangos „Naglis – Adakris“ – Klaipėdos „Neptūnas“

Intriga: ar debiutantams pavyks užkariauti Klaipėdą?

Dar vienas, šįkart pajūrio, derbis. Tiek LKL debiutantė Palangos „Naglio – Adakrio“ komanda, tiek senbuvis „Neptūnas“ šį sezoną rungtyniaus Klaipėdoje, tad šių abiejų ekipų dvikova yra tiesiog principinė.

„Bus nelengva“ – taip apie būsimas rungtynes kalbėjo „Neptūno“ strategas Rytis Vaišvila. „Su visais varžovais reikia žaisti. Nesvarbu, kad jie yra debiutantai, bet tai yra stipri komanda, kuri taip pat turi daug ambicijų“. „Neptūnas“ šią vasarą nesnaudė – pakeitė klubo struktūrą, pritraukė naujų rėmėjų, surinko pakankamai gerą sudėtį ir iškėlė tikslą kovoti dėl trečiosios vietos LKL pirmenybėse. Tai turėjo suteikti didelių vilčių ekipos gerbėjams. Jei viltys nepasiteisins, bus alternatyva – dėl klaipėdiečių simpatijų kovosianti Palangos „Naglio – Adakrio“ komanda.

Kauno „Kaunas“ – Vilniaus „Perlas“

Intriga: jaunystės ir talento mūšis – kas ką?

Ši dvikova yra simbolinė tuo, jog susitiks dvi panašios komandos. Tiek „Kauno“, tiek „Perlo“ klubai kaip vieną pagrindinių savo tikslų įvardina talentingų žaidėjų ugdymą. „Manau, kad „Perlas“ labai panašus į mus - jaunas, ambicingas, perspektyvus“, - patvirtino kauniečių vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas. Todėl galima laukti, jog abi komandos šiandien bus alkanos. Alkanos ir ryžtingos, nes tai bus pirmasis pricipinis mūšis, parodysiantis, kuriame mieste auga geresnis jaunimas. Gerai, kad vienas mūšis - dar ne karo pabaiga. Nuo to mums tik įdomiau.

Kėdainių „Nevėžis“ – Utenos „Juventus“

Intriga: ar šeimininkai perrašys varžovų istoriją?

2007 metais į profesionalų pirmenybės įsiliejęs „Juventus“ klubas nuo to laiko nei karto nepralaimėjo pirmųjų sezono rungtynių. Todėl „Nevėžis“ turi puikią galimybę tapti Utenos komandos istorijos dalimi, žinoma, ne ta, kurią uteniškiai prisimintų itin džiaugsmingai. Kėdainių“ komanda jau pirmose rungtynėse su „Žalgiriu“ parodė, kad su ja juokauti negalima. „Yra tekę dirbti su Rimu Girskiu, todėl iškart matosi, kaip Kėdainių komanda žaidė anksčiau, ir kaip žaidžia dabar. Tai yra geras, protingas, subalansuotas žaidimas išnaudojant visas varžovų klaidas“, - sakė „Juventus“ kapitonas Marius Prekevičius ir pridūrė, kad jo komandai svarbiausia neperdegti rungtynių pradžioje.


Šiame straipsnyje: LKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių