Pereiti į pagrindinį turinį

Principinė dvikova: „Liverpool“ – „Chelsea“ (apžvalga)

2013-04-21 14:57
Principinė dvikova: „Liverpool“ – „Chelsea“ (apžvalga)
Principinė dvikova: „Liverpool“ – „Chelsea“ (apžvalga) / eurosoccerweb.com nuotr.

Sekmadienio vakarą Anglijoje dienos futbolo šou kulminuos dviejų šalies grandų dvikova. Liverpulyje susikaus pastaraisiais metais savotiškoje krizėje atsidūręs „Liverpool“ ir dėl kelialapio į kito sezono UEFA Čempionų lygą kovojantis Londono „Chelsea“klubas.

  • Turnyras: Anglijos „Premier“ lyga (34 turas)
  • Stadionas: „Anfield“ (Liverpulis)
  • Teisėjas: Kevinas Friendas
  • Data: 2013 m. balandžio 21 d.
  • Laikas: 18:00 val.

.

Liverpulio miesto klubas yra viena tituluočiausių Anglijos ekipų, tačiau pastaruosius ketverius metus „Premier“ lygoje šiai komandai reikalai klostosi labai prastai. „Raudonieji“ ne tik, kad nepretenduoja į čempionų titulą, bet netgi sunkiai pakovoja dėl vietos „didžiajame ketverte“. Paskutinius tris metus šalies pirmenybėse užimtos pozicijos yra šešta, septinta ir aštunta.

Šis sezonas, „Liverpool“ sirgalių nelaimei, ne kitoks. Po 33 turų Brendano Rodgerso auklėtiniai rikiuojasi septintoje vietoje, 10 taškų atsilikdami nuo „didžiojo ketverto“ komandų ir net 31 tašku pralaimėdami lenktynes lygos lyderių „Manchester United“ klubui.

Vasario pabaigoje-kovo pradžioje „raudonųjų“ sportinė forma buvo pradėjusi gerėti, tačiau šiuo metu žaidimas vėl banguoja. Per paskutinius penkis mačus iškovotos dvi pergalės, patirtas vienas pralaimėjimas ir dukart sužaista nulinėmis lygiosiomis.

Nepaisant to, kad iš visų turnyrų iškritusio „Liverpool“ klubo sezonas klostosi prastai, dvikovos su „Chelsea“ ekipa jie turėtų laukti aukštai pakėlę galvą, nes skaičiai kalba patys už save. Per paskutinius tris sezonus jie „mėlynuosius“ nugalėjo penkis kartus per septynis mačus, tarp kurių – įspūdinga pergalė 4-1 savo aikštėje praėjusį sezoną.

 

* Rezultatai surašyti nuo seniausio iki naujausio.

 

  • Prognozuojama startinė sudėtis:
  • Reina
  • Johnson – Carragher – Agger – Enrique
  • Lucas – Henderson – Gerrard
  • Sturridge – Suarez – Coutinho

Komandos naujienos: „Liverpool“ klubas sekmadienio rungtynėse turės verstis be Fabio, Borini, Joe Alleno ir Martino Kelly, kurie dėl traumų šį sezoną į aikštę nebeišbėgs. Taip pat neaišku ar iki rungtynių spės pasveikti Raheemas Sterlingas.


 

.

Praėjęs Anglijos „Premier“ lygos sezonas „Chelsea“ futbolininkams buvo prasčiausias nuo 2001-02 metų, nes komanda sezoną baigė tik šeštoje turnyrinės lentelės vietoje. Nepaisant to, nesėkmė viename čempionate „mėlyniesiems“ dar nieko nereiškė – jie laimėjo Anglijos FA taurę ir prestižiškiausią Europos klubų turnyrą – UEFA Čempionų lygą.

Laimėjęs minėtą turnyrą Anglijos sostinės klubas automatiškai pateko į šio sezono Čempionų lygą, todėl šešta vieta „Premier“ lygoje pasirodė esanti ne tokia jau didelė bėda. Šį sezoną „Chelsea“ lygoje žaidžia geriau, bet pakovoti dėl titulo nelabai turi šansų, mat po 32 turų su 61 tašku rikiuojasi ketvirtoje vietoje, o nuo lygos lyderių atsilieka net 20 taškų.

Šį sezoną „mėlynieji“ demonstruoja ganėtinai nestabilų žaidimą. Iš Čempionų lygos „Chelsea“ pasitraukė dar grupės etape, tačiau sėkmingai rungtyniauja UEFA Europos lygoje, kur šiuo metu yra nužygiavę iki pusfinalio. Jame londoniečiai ateinančią savaitę kausis su Šveicarijos „Basel“ futbolininkais.

Prieš savaitę „Chelsea“ teko atsisveikinti su Anglijos FA taure, kurios pusfinalyje buvo nusileista „Manchester City“ ekipai, o iš Anglijos lygos taurės („Capital One Cup“) komanda iškrito sausio pabaigoje, taip pat pusfinalyje, pralaimėjusi „Swansea“ klubui.

 

* Rezultatai surašyti nuo seniausio iki naujausio.

  • Prognozuojama startinė sudėtis:
  • Čech
  • Azpilicueta – Luiz – Terry – Bertrand
  • Ramires – Lampard
  • Mata – Oscar – Hazard
  • Torres

Komandos naujienos: Treneris Rafaelis Benitezas prieš šias rungtynes didelių galvos skausmų dėl traumuotų futbolininkų neturi. Gynėjai Ashley Cole‘as ir Gary Cahillas jau veikiausiai galės pasirodyti aikštėje, tačiau dar neaišku ar strategas rizikuos jų sveikata.


Paskutinių trijų sezonų tarpusavio rezultatai:

.

Įdomūs faktai:

- „Liverpool“ klubas Europos turnyruose pagal smūgius į vartus yra pirmoje vietoje. „Raudonieji“ jų atliko 639 ir lenkia antroje vietoje esantį Madrido „Real“ 43 smūgiais.

- „Liverpool“ klubo puolėjas Luisas Suarezas yra rezultatyviausias „Premier“ lygos žaidėjas šį sezoną, pelnęs 22 įvarčius.

- Per paskutinių dešimt tarpusavio rungtynių „Liverpool“ laimėjo penkis kartus, „Chelsea“ šventė pergalę triskart ir du mačai baigėsi lygiosiomis.

- Šią savaitę prieš Londono „Fulham“ iškovota pergalė 3-0 „Chelsea“ futbolininkams šį sezoną „Premier“ lygoje yra vos antra išvykoje.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų