R. Valentienė: niekada negalima pasiduoti

Šeštadienį Vilniaus arenoje prieš pat rungtynių tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ pradžią aikštės centre buvo apdovanoti aistruolių geriausiais 2011 metų krepšininkais išrinkti Jonas Valančiūnas ir Rima Valentienė.

- Ką jums reiškia toks įvertinimas? – 1kaunodiena.lt paklausė R. Valentienės
- Prisipažinsiu, man tai buvo netikėta, labai džiaugiuosi, kad taip atsitiko, manau, kad tai mano daugelio metų darbo įvertinimas. Tai labai daug reiškia mano šeimai, labiausiai mano tėvams ir mažajam sūnui. Jis turi ko siekti, pats sportuoja.
- Sūnus bus krepšininkas?
- Jis užaugo Vilniaus ir „Lietuvos ryto“ arenose, nevaikščiojo į darželį, o kartu su manimi keliaudavo į treniruotes. Šiuo metu jis lanko krepšinio treniruotes.
- Visgi kaip pati vertinate praėjusius metus?
- Buvo ir gero, ir blogo. Su „Viči-Aistėmis“ praėjęs sezonas buvo tikrai geras, tapome ir Baltijos lygos ir Lietuvos lygos nugalėtojomis. Kiek nepasisekė su Lietuvos rinktine, norėjau patekti į olimpines žaidynes. Bet čia jau net neverta prisiminti, turėjome gerą laiką, džiaugiuosi, kad įveikėme Rusijos rinktinę, kuri tapo Europos čempione. Tiesiog teko nuryti karčią piliulę, ir tiek.
- Sporte tų piliulių, greičiausiai, nuryti tenka ne taip jau ir retai?
- Taip, svarbiausia susiimti, kai aplanko mintys, kad reikia viską mesti, nežaisi krepšinio. Vėliau reikia atrasti jėgų susitvarkyti psichologiškai ir toliau dirbti, kad galėtum pasiekti kur kas didesnių ir reikšmingesnių pergalių. Negalima pasiduoti. Tos karčios piliulės mano gyvenimą virsta motyvacija, kuri skatina žaisti dar geriau.
- Kokie artimiausi planai?
- Sportuoti ir su „Viči-Aistėmis“ pasiekti dar kelias pergales Eurolygoje, tapti Lietuvos čempione (šypsosi).
- Eurolygos sezonas prasidėjo ganėtinai nesėkmingai.
- Šiemet mūsų pogrupis – labai sudėtingas, galiu lažintis, kad tris ar keturias komandas iš mūsų grupės pamatysime finaliniame ketverte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių