R.Berankis brausis į „Grand Slam“ klubą

Pirmoji Lietuvos teniso raketė Ričardas Berankis šiemet nusiteikęs šturmuoti ne tik ATP reitingo aukštumas. Devyniolikmetis vaikinas norėtų prisidėti prie ryškiausių žvaigždžių prestižiniuose "Grand Slam" serijos turnyruose.

Grįžo gerai pasidarbavęs

Rekordinę 198 vietą pasauliniame ATP reitinge šiuo metu užimantis geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis parvyko į gimtąjį Vilnių, kur kitą savaitę stos į kovą su Didžiosios Britanijos atstovais.

R.Berankis bus tarsi Lietuvos rinktinės ašmenys, kuriais tikimasi prasiskverbti pro britų komandą ir antrus metus iš eilės patekti į Deviso taurės Europos/Afrikos zonos II grupės antrąjį etapą.

Į Lietuvą R.Berankis grįžo ant balto žirgo – pastaruoju metu puikiais rezultatais džiuginantis tenisininkas nenustoja gerinti savo pozicijų ATP reitinge ir užsienyje traukia vis didesnį žiniasklaidos dėmesį.

"Buvo interviu, nepaneigsiu", – šyptelėjo mažakalbis Lietuvos teniso lyderis.

Atsivėrė naujos galimybės

Tiesa, praėjusį savaitgalį R.Berankį vėl pristabdė sveikatos problemos, sugadinusios didžiąją dalį praėjusio sezono – susižeidęs lietuvis buvo priverstas pasitraukti iš turnyro JAV. Tačiau pats trenerio Remigijaus Balžeko auklėtinis tvirtino, kad patirta trauma – smulkmė.

"Nugarą šiek tiek skauda, bet per šią savaitę turėtume viską sutvarkyti, ir mačui su britais būsiu visiškai pasirengęs", – sakė R.Berankis.

– Šiemet startuojate aukštesnio reitingo turnyruose nei anksčiau. Varžybų krūvis padidėjo? – portalas paklausė tenisininko.

– Praėjusiais metais buvo planuojamas panašus turnyrų skaičius, bet tai liga sutrukdydavo, tai dar kas nors, ir planų nepavyko realizuoti. Tikėkimės, šiemet jokių trukdymų nebus. Užkopęs iki antrojo reitingo šimtuko turiu galimybę dalyvauti aukštesnio lygio turnyruose. Pavyzdžiui, patekau į Indian Velso (JAV – red. past.) turnyro kvalifikaciją. Tai – visai kitokio rango varžybos.

– Sėkmingas žaidimas pastaraisiais mėnesiais įkvėpė pasitikėjimo savimi?

– Žinoma, ir labai. Praėjusiais metais man ne itin sekėsi, visokios bėdos kibo. Dabar pavyksta gana stabiliai ir treniruotis, ir rungtyniauti. O dar kai sekasi, psichologinė būsena keičiasi tik į gera.

– Jūsų nuomone, per šiuos metus įmanoma prasimušti į pirmąjį šimtuką?

– Viskas įmanoma, bet tai parodys laikas. Kuo aukščiau kyli, tuo didesni veriasi tarpai tarp tenisininkų reitingo, ir 20 taškų nebeturi tokios reikšmės kaip anksčiau. Kita vertus, kuo solidesnis turnyras, tuo didesnis taškų skaičius tenka už kiekvieną pergalę. Galbūt žmonės galvoja, kad tokiame lygyje galima daug greičiau rinkti taškus, bet, kai išeini žaisti su pirmo šimtuko rakete, taip tikrai nebeatrodo.

– Neseniai aikštėje susigrūmėte su Ispanijos teniso žvaigžde Fernando Verdasco. Skirtumas žaidžiant su tokio rango tenisininku jautėsi?

– Tikrai, skirtumas buvo labai didelis. Galima sakyti, kad Verdasco laimėjo tuos taškus, kuriuos norėjo, siuntė kamuoliuką ten, kur reikia, ir nieko čia nepadarysi.

– Žaidžiant su tokiais varžovais jums tobulėti turbūt atsiveria naujos perspektyvos?

– Žinoma, greičiau tobulėji žaisdamas su pajėgesniais, o ne silpnesniais oponentais.

– Galite tikėtis kvietimų į likusius tris "Grand Slam" serijos turnyrus?

– Užimdamas tokią vietą reitinge, aš jau patenku į "Grand Slam" turnyrų kvalifikaciją. Tikslių planų dar nežinau, bet norėtųsi startuoti gegužę vyksiančiame "Roland Garros" turnyre Paryžiuje. Taip, man geriausiai sekasi rungtyniaujant ant sintetinės dangos, bet, žaisdamas ant grunto, taip pat jaučiuosi neblogai.

– Praėjusių metų pabaigoje buvo kalbama, kad vėl galite sulaukti kvietimo pasitreniruoti su Roger Federeriu. Nesutapo planai?

– Dabar jis atsipalaidavęs, leidžia laiką su šeima, todėl turbūt nebeorganizuoja tokių treniruočių stovyklų kaip anksčiau. Jau senokai su Federeriu nebendravau – mes esame geri pažįstami, susitikę visada pasisveikiname, tačiau tikrai neskambiname vienas kitam.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių