Pereiti į pagrindinį turinį

Šaulys iš lanko pakilo į istorines aukštumas

2009-05-11 17:30
Šaulys iš lanko pakilo į istorines aukštumas
Šaulys iš lanko pakilo į istorines aukštumas / LLF nuotr. V.Šigauskas pasaulio taurės antrajame etape užėmė ketvirtąją vietą.

Savaitgalį Kroatijoje, Porečo mieste, baigėsi pasaulio taurės antrojo etapo varžybų finalai. Pirmą kartą mūsų šalies šaudymo iš lanko istorijoje jose dalyvavo ir Lietuvos atstovas Vladas Šigauskas.

Lietuvos lankininkų federacija (LLF) informavo, jog 58-ąją vietą pasaulio reitinge užimantis lankininkas iš Kauno V.Šigauskas dvikovoje dėl bronzos medalio susitiko su 28-ąją vietą pasaulio reitinge užimančiu Vokietijos lankininku Paulu Titscheriu. Dvikovą Lietuvos ir Vokietijos lankininkai pabaigė lygiosiomis 111:111. Kadangi finalas negalėjo pasibaigti lygiosiomis, reikėjo išsiaiškinti, kas taps trečios vietos nugalėtoju. Šauliams reikėjo paleisti dar po vieną strėlę į savo taikinius. Po persišaudymo V.Šigauskas pataikė aštuntuką, o Vokietijos lankininkas - į dešimtuką. Lietuvos lankininkas užleido vokietį į 3-čią vietą, o pats užėmė ketvirtąją. Tai - aukščiausias Lietuvos lankininkų rezultatas pasaulio taurės varžybose.

Kaip jau skelbta, V.Šigauskas pirmą 1/32 finalo dvikovą su Indijos lankininku Sherpa Chungda laimėjo 118:111 ir pasiekė ir naują Lietuvos rekordą. Šešioliktfinalio dvikova su Turkijos lankininku Serkanu Tuna taip pat baigėsi V.Šigausko pergale 116:111.

Aštuntfinalyje Vladas susitiko su dabartiniu pasaulio čempionu, Kanados lankininku Dietmaru Trillusu ir, dvikovai pasibaigus 117:117, įveikė jį po papildomų šūvių. Ketvirtfinalyje V.Šigauskas susitiko su 2007 m. pasaulio taurės nugalėtoju iš Salvadoro Jorge Jimenezu. Dvikova vėl pasibaigė lygiu rezultatu 115:115, o papildomų šūvių laimėjo Salvadoro lankininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų