Pereiti į pagrindinį turinį

„Statybos“ treneris: šiuo metu esame pasiekę optimalią formą

2012-03-30 21:11
„Statybos“ treneris: šiuo metu esame pasiekę optimalią formą
„Statybos“ treneris: šiuo metu esame pasiekę optimalią formą / bcstatyba.lt nuotr.

Šeštadienį Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) įvyks antrosios ketvirtfinalio etapo rungtynės, kuriose sostinės komanda gali pateikti staigmeną.

„Statybos“ staigmena
Trejose iš ketverių rungtynių netikėtumų nesulaukta – pergales iškovojo aikščių šeimininkai. Tačiau, Radviliškyje reguliaraus sezono nugalėtojai „Radviliškio – Juodelių“ komanda netikėtai nusileido Vilniaus „Statybos“ krepšininkams, rezultatu 63:66.

Svarbiausia ketvirtadienio pergalės priežastimi, „Statybos“ vyriausiasis treneris Gintautas Regina įvardino gynybą. „Tai buvo stiprioji mūsų pusė. Sėkmingai apsigynę žaidėjai įgavo daugiau pasitikėjimo, - sakė vilniečių strategas. – Išskirtinio nusiteikimo šioms rungtynėms nereikėjo, nes jau po aštuntfinalio serijos žaidėjai pradėjo labiau tikėti savo galimybėmis“.

Trenerio manymu, „Statybos“ komanda šiuo metu yra pasiekusi optimalią sportinę formą. „Viso sezono metu jautėsi žaidėjų tobulėjimas. Tai mato ir patys krepšininkai, todėl tai jiems suteikia papildomos motyvacijos“, - sakė G.Regina.

Tikisi pasinaudoti šansu
Ketvirtfinalio etape komandos žaidžia iki dviejų pergalių. Šeštadienį abi komandos dar kartą susitiks Vilniuje. Šis mačas gali būti lemiamas Radviliškio komandai. G.Regina teigė, kad šios rungtynės bus pačios sunkiausios per visą sezoną. „Mums nesinori grįžti į Radviliškį. Jie stengsis iš paskutiniųjų – laukia tiek fiziškai, tiek ir psichologiškai sunkios rungtynės. Manau, kad abiejų komandų galimybės dabar yra lygios“, - sakė jis.

Reguliariajame sezone abu susitikimus tarp „Statybos“ ir „Radviliškio – Juodelių“ buvo laimėję radviliškiečiai. Lapkričio pradžioje sostinėje jie iškovojo pergalę trylikos taškų skirtumu – 100:87, o sausį namuose darsyk įveikė vilniečius rezultatu 94:87.

Vilniečių komandos vyr. treneris nesureikšmino šių rezultatų reguliariajame sezone. „Pirmasis susitikimas su Radviliškio komanda reguliariajame sezone parodė, kad mes tuomet buvome jaunų ir talentingų žaidėjų kolektyvas. Išvykoje pademonstravome solidesnį žaidimą, bet ir to neužteko pergalei“, - sakė jis.

Pirmas blynas - sėkmingas
Legendinė Vilniaus „Statybos“ krepšinio komanda gyvavo 33 metus – nuo 1964-ųjų iki 1997-ųjų. Šios komandos gretose žaidė daug žymių Lietuvos krepšininkų – čia karjerą pradėjo vieni geriausių visų laikų šalies žaidėjų Šarūnas Marčiulionis ir Artūras Karnišovas.

1997 metais šią komandą sostinėje pakeitė kitas krepšinio klubas – „Lietuvos rytas“. Tačiau, po 14 metų prisikėlusios „Statybos“ nariai jau pirmajame sezone įrodinėja, kad gali kovoti su pajėgiais varžovais.

G.Regina pasidžiaugė, jog pavyko įgyvendinti atgimusios komandos sezono tikslus. „Daugelis žaidėjų patobulėjo, pagerėjo jų žaidimo kokybė. Tai ir buvo vienas iš svarbiausių tikslų. Žinoma, sezono metu pasitaikė įvairių „duobelių“, problemų, tačiau, svarbiausia, kad jas išsprendėme“, - sakė treneris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų