Pereiti į pagrindinį turinį

Technologijos A lygoje: pasikonsultavęs arbitras pakeitė sprendimą

Technologijos A lygoje: pasikonsultavęs arbitras pakeitė sprendimą
Technologijos A lygoje: pasikonsultavęs arbitras pakeitė sprendimą / LFF/Valdo Knyzelio nuotr.

Per šeštadienio A lygos rungtynes Vilniaus „Sportimos“ manieže įvyko ne taip dažnai nutinkantis dalykas. „Šiaulių“ baudos aikštelėje kovodamas dėl kamuolio su svečių gynėju Mantu Fridriku griuvo „Žalgirio“ puolėjas Kamilis Bilinskis ir teisėjas, sušvilpęs, parodė į 11 m žymą. Visa „Šiaulių“ komanda puolė aiškintis su teisėjavusiu kauniečiu Sergejumi Slyva. Šis ilgai nelaukęs, atšaukė savo sprendimą skirti baudinį.

„Žalgirio“ žaidėjai tuo teisėjo nuomonės pakeitimu nesipiktino, sutikdami, kad M. Fridrikas išmušė kamuolį nepažeisdamas taisyklių, bet iš vilniečių fanų tribūnos pasklido teisėją nelabai turėjusios džiuginti skanduotės.

Teisėjo sprendimas nebuvo lemtingas - „Žalgiris“ laimėjo rungtynes 1:0.


Kaip supratote, kad baudinį į „Šiaulių“ vartus skyrėte neteisingai?

Iš tos vietos kur buvau, nepamačiau, kad gynėjas sužaidė į kamuolį. Nes žaidėjas abiem kojomis man tą vaizdą uždengė. Man padėjo kolega Dovydas Sužiedėlis. Jis buvo tokioje vietoje, kur jam niekas vaizdo neužstojo ir netrukdė. Ir jau bešvilpiant jis man per raciją pranešė, kad gynėjas sužaidė į kamuolį. Tada pasinaudojau taisykle, kuri skelbia, kad kol neleidai atnaujinti žaidimo, gali pakeisti savo sprendimą.

Su kolegomis per raciją bendraujate dažnai?

Esame tiesioginiame eteryje visų rungtynių metu.

Ne taip seniai futbole atsiradusios racijos gerokai padeda teisėjams?

Gali būti dešimt rungtynių, kur jos neturės jokios įtakos. Bet štai atsitiko taip, kaip šeštadienio rungtynėse, ir turėjau rimtą pagalbininką

„Žalgirio“ futbolininkai labai neprieštaravo galutiniam sprendimui?

Ne, pažvelgė į tai labai supratingai ir po rungtynių padėkojo. Rungtynių metu pasikviečiau „Žalgirio“ kapitoną, jis suprasdamas įvertino momentą. Bet vis vien nemalonu, kai taip įvyksta. Kad ir galutinis sprendimas būna priimtas teisingas.

Ar dera graužtis, jei viskas vis dėl to baigėsi teisingai?

Suprantama, yra gerai, kad klaida buvo ištaisyta ir gerai, kad buvo tokia supratinga žaidėjų reakcija, bet būna dar geriau, kai tokie dalykai neįvyksta...

O žiūrovai? Jie bet kokiu atveju bus nepatenkinti. Teisėjui nepagaili replikų, skanduočių – juks jis fanui visada bus blogas, neteisus.

Kažkada, mano teisėjavimo pradžioje gal ta žiūrovų reakcija man ir turėjo kokios įtakos, galėjo išmušti iš vėžių. Tribūnas kartais girdi, bet tikrai to nesureikšmini ir tai negali paveikti tavo veiksmų, sprendimų aikštėje.

Ar kada nors peržiūrite savo teisėjautų rungtynių įrašą?

Visada. Šiaip yra inspektoriai, kurie tau nurodo tavo klaidas. Bet aš pats visą laiką žiūriu ir mąstau ką aš galėjau per tas rungtynes padaryti geriau. Manau, taip ir turi daryti teisėjas – analizuoti, pripažinti savo klaidas ir stengtis nedaryti jų per kitas rungtynes.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų