Pereiti į pagrindinį turinį

T.Pačėsas: į Kauną atvykome gerai pasirengę

2010-03-02 16:52
Ar tkrai Tomas Pačėsas treniravo tik NKL vidutiniokų būrį?
Ar tkrai Tomas Pačėsas treniravo tik NKL vidutiniokų būrį? / Antano Slavinsko nuotr.

Antradienio vidurdienį į Kauną užsakomuoju reisu atskrido Gdynės „Asseco Prokom“ komanda - Kauno „Žalgirio“ varžovė Eurolygos šešioliktuko G grupės penktojo turo mače. Rungtynės vyks trečiadienį Kauno sporto halėje 19.45 val.

Pirmasis plačiai besišypsantis laukimo salėje pasirodė buvęs ilgametis „Žalgirio“ fizinio rengimo treneris Aleksandras Kosauskas, ketvirtą sezoną dirbantis Lenkijoje. Netrukus pasirodę komandos amerikiečiai gražiai lietuviškai pasisveikino: „Labas“. Tai - A.Kosausko nuopelnas. Tradiciją išmokyti užsieniečius sveikintis lietuviškai jis jau turėjo „Žalgiryje“.

„Asseco Prokom“ vyriausiasis treneris Tomas Pačėsas į Kauną atvyko gana ramus. Jo komanda gali pralaimėti ir abejas likusias rungtynes nedideliais skirtumais ir vis tiek pateks į Eurolygos ketvirtfinalį. Kartu su klubu atskrido ir du operatoriai, fiksuojantys istorinio sezono žygius.

„Tikrai vertiname varžovus ir į Kauną atvykome gerai pasirengę. Mums visas sezonas klostosi gana sėkmingai, bet kaip seksis kautis su „Žalgiriu“, matysime, jokių garantijų nėra“, - sakė T.Pačėsas.

Jis nemano, kad likus tik mažam žingsneliui iki Eurolygos ketvirtfinalio jo auklėtinius prislėgs atsakomybės našta - didžioji darbo dalis jau padaryta.

„Prieš Eurolygos antrojo etapo varžybas mūsų favoritais nelaikė tik lietuviai, kurie apie komandos pajėgumą sprendžia pagal geografinę padėtį, - juokėsi T.Pačėsas. - Tačiau iš tiesų mes einame teisingu keliu ir pasistengsime viską taip pat užbaigti. Juolab kad situacija mums palanki - turėtume pralaimėti itin dideliais skirtumais likusias rungtynes, kad nepatektume į ketvirtfinalį. Tačiau sporte viskas yra įmanoma, tad bent Kaune stengsimės nepralaimėti dideliu skirtumu, jeigu jau dvikova mums susiklostytų nepalankiai. O „Žalgiris“ - namų komanda, sporto halėje žaidžia labai gerai, tad nesame apdrausti nuo nesėkmės.“

Pasiteiravus, kokį įspūdį jam palieka „Žalgiris“, T.Pačėsas atsakė: „Vienas rungtynes, pavyzdžiui, su „Fenerbahce-Ulker“ išvykoje, sužaidė gerai, kitose vėl praranda ritmą, neranda optimalios sportinės formos. O pralaimėjimai „kerta“ žaidėjų psichologijai, viskas susideda į krūvą ir „Žalgirio“ žaidimas būna labai banguotas. Aišku, tam įtakos turi ir didelis varžybų skaičius.“ 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų