Pereiti į pagrindinį turinį

Traumuoto lyderio krūvį dalysis draugai

2010-06-02 17:38
Traumuoto lyderio krūvį dalysis draugai
Traumuoto lyderio krūvį dalysis draugai / Antano Slavinsko nuotr. - palyginti su 2009-ųjų sidabrine komanda, D.Dikčiaus treniruojama 2010-ųjų jaunių rinktinė bus šiek tiek pasikeitusi.

Šalies jaunių vaikinų (iki 17 metų) komanda pirmoji iš Lietuvos krepšinio rinktinių pradėjo rengtis tarptautinėms varžyboms.

Dariaus Dikčiaus treniruojami 2009-ųjų Europos šešiolikmečių vicečempionai Lietuvos jauniai liepos 2–11 d. dalyvaus pasaulio čempionate, kuris vyks Vokietijos mieste Hamburge. Lietuviai turnyrą pradės A grupėje su bendraamžiais iš Kinijos, JAV, Egipto, Serbijos ir Argentinos. B grupėje kovos Australijos, Lenkijos, Vokietijos, Kanados, Pietų Korėjos ir Ispanijos atstovai.

Vakar komanda iš Kauno persikėlė į pajūrį. Palangoje ir Klaipėdoje vaikinai treniruosis dvi savaites.

– Baigėme pirmąjį treniruočių etapą, atrinkome žaidėjus antrajam pratybų ciklui ir kontroliniams mačams, – interviu portalui sakė jaunių rinktinės vyriausiasis treneris D.Dikčius.

– Treneri, kokie darbo Kaune rezultatai?

– Patikrinome ir įvertinome visų 23 kandidatų sportinę formą. Toliau treniruosis jau 15 krepšininkų. Tarp jų yra septyni žaidėjai, kurie pernai tapo Europos vicečempionais. Tai – kėdainietis Paulius Semaška, vilniečiai Martynas Paliukėnas, Tomas Lekūnas ir Osvaldas Olisevičius bei kauniečiai Rokas Narkevičius, Vaidas Kariniauskas ir Simonas Kymantas. Kol kas neaišku, ar sveikata leis prie jų prisijungti aštuntajam pernykštės ekipos nariui – 211 cm ūgio vidurio puolėjui šiauliečiui Ignui Ramašauskui.

– I.Ramašauskas po traumuoto lyderio Tauro Jogėlos – antrasis iš 2009-ųjų smogiamojo starto penketo. Kaip užpildysite spragas?

– Viliamės, kad Ignas galbūt padės rinktinei, nors šiuo metu tvirtų garantijų nėra. Tai, kad likome be Tauro, – didelė netektis. Lygiavertės pamainos jam kol kas neturime, todėl T.Jogėlai tekusį krūvį pasidalys komanda. Visi vaikinai – darbštūs, draugiški, todėl tikiuosi, kad būsimam pagrindiniam dvyliktukui problemų nekils ir mes įvykdysime keliamą užduotį – pasaulio čempionate pateksime į ketvertuką.

– Ką planuojate veikti pajūryje?

– Pirmąją savaitę treniruosimės Palangoje, antrąją – Klaipėdoje. Gerinsime fizinį ir techninį parengtumą, imsimės taktikos. Planuojame sužaisti trejas draugiškas rungtynes su šio regiono krepšininkais. Iš Klaipėdos išvyksime į Lenkiją, kur dalyvausime tarptautiniame turnyre.

– Kada paaiškės galutinė rinktinės sudėtis?

– Po paskutinių kontrolinių mačų birželio pabaigoje su amerikiečiais ir rusais. Šios rungtynės vyks Kauno sporto halėje. JAV rinktinė – mūsų būsimoji varžovė pasaulio čempionate, o Rusijai atstovaus aštuoniolikmečiai, kurie rengsis Europos pirmenybėms.

Kandidatai į dvyliktuką

Paulius Semaška ir Arnas Mašalka (abu – Kėdainių SM), Martynas Paliukėnas, Tomas Lekūnas, Simonas Lekys ir Osvaldas Olisevičius (visi – Vilnius, Š.Marčiulionio KM), Aurimas Urbonas (Kauno „Tornado“ KM), Mantas Mockevičius (Plungės SM), Eivydas Mološčiakas (Kauno KM), Rokas Narkevičius, Vaidas Kariniauskas ir Simonas Kymantas (visi – Kaunas, A.Sabonio KM), Mindaugas Kačinas ir Laimonas Chatkevičius (abu – Klaipėda, V.Knašiaus KM), Marijus Užupis (Marijampolės ŽSM).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų