Pereiti į pagrindinį turinį

„Viči-Aistės“ Kaune kovos ir dėl savo gerbėjų

2010-07-20 19:10
„Viči-Aistės“ Kaune kovos ir dėl savo gerbėjų
„Viči-Aistės“ Kaune kovos ir dėl savo gerbėjų / Mindaugo Ažušilio nuotr. - A.Rinkevičiūtė vėl atstovaus gimtajam miestui.

Naujoji Kauno moterų krepšinio komanda „Viči-Aistės“, dalyvausianti elitinėse – Eurolygos – varžybose, nesirengia populiarumu nusileisti kitoms miesto ekipoms.

Pradeda naują etapą

„Viči-Aisčių“ pirmtakė – Vilniaus TEO ekipa, daugkartinė Lietuvos ir Baltijos lygos čempionė, 2005 m. Eurolygos 3-iosios vietos laimėtoja bei 2006 m. finalo ketverto turnyro dalyvė.

Pasikeitus pagrindiniams rėmėjams ir telekomunikacijų bendrovei TEO perleidus viešosios įstaigos (VĮ) „TEO sportas“ savininkės teises VĮ „Viči Sport“, pajėgiausias šalies moterų krepšinio kolektyvas iš sostinės keliasi į Kauną, kur pradės naują savo istorijos etapą. 

„Nutarėme padėti šiai komandai, nes ji vienija tris širdžiai mielus dalykus: krepšinį, moteris ir Kauną“, – sakė naujojo klubo prezidentas, „Vičiūnų“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

„Vičiūnų“ ir Kauno miesto savivaldybės remiamas „Viči-Aisčių“ klubas ateinančiam sezonui planuoja 1 mln. 350 tūkst. litų biudžetą. Dėl savivaldybės dalies – pusės milijono litų – turėtų būti nuspręsta rytoj.

2009-2010 m. sezoną Vilniaus TEO biudžetą sudarė 2,6 mln. litų, buvo sezonų, kai klubas disponavo ir beveik 4 mln. litų.

Žaidėjos gyvens Kaune

„Tikrai nevažinėsime iš Vilniaus į Kauną ir atgal. Čia įkursime klubo būstinę, krepšininkėms išnuomosime butus“, – sakė portalui „Viči-Aisčių“ komandos vadovas Arvydas Tamašauskas.

„Viči-Aistės“ treniruosis Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos salėje, joje ir Kauno sporto halėje žais šalies čempionato bei tarptautines rungtynes.

A.Tamašauskas pripažįsta, kad „Viči-Aistėms“ bus nelengva įgyti kauniečių sirgalių, kasmet besimėgaujančių aukščiausio lygio krepšiniu, dėmesį ir pasitikėjimą. Be to, mieste yra dar dvi Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) rungtyniaujančios ekipos – „Laisvė“ ir „LKKA-Aistės“.

„Manome, kad gerbėjų simpatijas išsikovosime geru žaidimu. Be to, mūsų gretose bus ir iš Kauno kilusių krepšininkių. Pirmiausia – 2008-ųjų Europos jaunių čempionė ir geriausia tų pirmenybių žaidėja Aurimė Rinkevičiūtė bei šiuo metu aukščiausia Lietuvos krepšininkė, 204 cm ūgio vidurio puolėja Kristina Alminaitė“, – pridūrė A.Tamašauskas.

Pirmenybė – lietuvėms 

Šiuo metu „Viči-Aisčių“ gretose yra septynios žaidėjos, deramasi dar su penkiomis.

Be A.Rinkevičiūtės ir K.Alminaitės, sutartis su Kauno klubu turi nacionalinės rinktinės krepšininkės Rima Valentienė, Aušra Bimbaitė ir Milda Sauliūtė bei Lietuvos jaunimo komandai atstovaujanti Giedrė Paugaitė, taip pat – Vita Kuktienė.

„Komandą baigsime komplektuoti po Europos čempionato atrankos varžybų, kuriose dalyvaus šalies moterų rinktinė, bei Europos jaunimo pirmenybių. Ar ieškosime legionierių, priklausys nuo biudžeto galimybių. Mūsų prioritetas – Lietuvoje išaugusios žaidėjos“, – pabrėžė A.Tamašauskas.

Į pirmąją treniruotę visos „Viči-Aisčių“ žaidėjos planuoja susirinkti rugsėjo pradžioje.

Varžovės – grėsmingos

Eurolygos turnyro C grupės varžybas kaunietės pradės spalio 27-ąją rungtynėmis sporto halėje su praėjusio sezono čempionėmis – Maskvos srities „Spartak“ (Rusija) krepšininkėmis.

Lapkričio 11-ąją svečiuose „Viči-Aistės“ išmėgins jėgas su Eurolygos vicečempione – Salamankos „Halcon Avenida“ (Ispanija) ekipa.

C grupėje taip pat žais Prancūzijos čempionės „Tarbes GB“ krepšininkės, Turkijos vicečempionė Stambulo „Galatasaray“ komanda ir Čekijos vicečempionė Prahos ZVVZ USK komanda.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų