Pereiti į pagrindinį turinį

Apeirono teatre dainuos Ingaja

2017-03-02 07:37
DMN inf.

Šeštadienį klaipėdietė muzikos kūrėja ir atlikėja Ingaja uostamiesčio publikai pristatys ką tik pasirodžiusį savo EP albumą „Darkness“ („Tamsa“).

Interneto nuotr.

Ingaja kuria lengvais muzikos ritmais sau akompanuodama gitara, įdainuoja savo dainas. „Jomis noriu paskatinti žmones ieškoti savęs, išsižadėti visuomenės stereotipų ir sielą pripildyti gilesnių dalykų“, – teigė klaipėdietė, savo muzikos žanrą įvardijusi kaip tamsų indie roką.

Graikų mitologijoje „gaia” reiškia žemišką įsikūnijimą. Anot muzikantės, kūryba ir žemiškumas vienas kitam neprieštarauja, o gal net padeda. Taigi kūrėją įkvepia kasdieniai išgyvenimai, socialiniai pastebėjimai, emocinius rėžius palikę įvykiai – užrašas ant sienos, vienatvė, kažkieno pasakytas nereikšmingas žodis, kuris staiga įgauna prasmę ir reikšmę, netektys, praeivio žvilgsnis, kelionės. Atlikėja kuria anglų kalba, dažniausiai scenoje pasirodo viena – skamba tik jos vokalas ir gitara.

Savo muzika Ingaja siekia atskleisti emocijas, ieško muzikinių raiškos formų jas perteikiant ir laikosi nuostatos, kad genialumas slypi paprastume. Visa tai Ingaja sudėjo į savo EP albumą „Darkness“ („Tamsa“), kurį šeštadienį 19 val. pristatys klaipėdiečiams Apeirono teatre (Turgaus g. 16 / Tiltų g. 12). Ypatingas vakaro svečias – Patris (violončelė, elektronika). Bilietai į koncertą – po 3 Eur.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų