Pereiti į pagrindinį turinį

Augalams – speciali diena

2014-05-16 08:11
Pramoga: "Augalų žavadienio" šventė leis pasidžiaugti gamta ir daugiau sužinoti apie augalus.
Pramoga: "Augalų žavadienio" šventė leis pasidžiaugti gamta ir daugiau sužinoti apie augalus. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Penktadienį Klaipėdos universiteto (KU) Botanikos sode jau trečią kartą pavasarinėmis spalvomis pražys "Augalų žavadienis" – šventė, skirta Tarptautinei žavėjimosi augalais dienai.

Visoje Europoje ir skirtinguose Lietuvos miestuose ši pavasario šventė pradėta organizuoti 2012 metais.
Šį kartą "Augalų žavadienio" renginiai vyks net devyniose skirtingose šalies vietose ir tęsis nuo gegužės 15 iki birželio 3 dienos.

Šiandien KU Botanikos sodo lankytojų laukia įspūdinga ir turininga programa, skirta ne tik atsipalaiduoti bei pasigrožėti augalais, bet ir apie juos sužinoti daug naujo.

Moksleiviams ir suaugusiesiems bus organizuojamos ekskursijos, kurių metu norintieji galės susipažinti su Botanikos sodo grožybėmis. Vyks protų mūšis "Kur slypi augalų žavesys", šventės dalyviams bus papasakota apie augalų panaudojimą senovėje. Lankytojus linksmins etnografinių ansamblių koncertas.

Šventės dalyviai galės stebėti augalų kompozicijos "Augalų, spalvų ir formų žavesys" kūrimą, išrinkti žaviausią Botanikos sodo augalą.

KU Botanikos sodo direktorė Ona Rūta Žadeikienė pabrėžė, kad įpusėjusi gegužė – gražiausias pavasario metas, kai gamta pasipuošia žaluma ir žiedais.

"Sužaliuoja ir spalvomis pasidabina medžiai, krūmai, gėlės. Žmonės, gyvendami daugiabučiuose, dažnai neturi progos įsitikinti, koks gražus gali būti pavasaris. Be to, žydėjimo periodas gana trumpas, todėl dabar pats tinkamiausias laikas savo akimis pamatyti gamtos stebuklus", – kalbėjo O.R.Žadeikienė.

Pasak jos, jau kelerius metus organizuojama šventė žmonėms padeda gauti naudingų patarimų, atsipalaiduoti ir pasijausti gamtos dalimi.
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų