Pereiti į pagrindinį turinį

Autoriniame vakare skambės kanklės

2014-10-30 07:09
DMN inf.
Archyvo nuotr.

Artėjant Vėlinėms, ketvirtadienį 18 val., Klaipėdos etnokultūros centre susirinkusiuosius sušildys poetinės devynstygių kanklių kompozicijos, kurias atliks uostamiestyje debiutuosianti kanklininkė Žemyna Trinkūnaitė.

„Man patinka ta priešybių dermė – mažutis, neišvaizdus instrumentas ir toks turtingas skambėjimas. Viską gyvenime galima pasiekti nesikarščiuojant – žingsnis po žingsnio, kaip mažųjų kanklyčių styga prie stygos – ir muzika išskleidžia savo sparnus. Patys pilkiausi paukšteliai virpina sielą gražiausiomis giesmėmis”, – taip poetiškai ir jautriai apie devynstyges kankles kalbėjo autorinio vakaro viešnia Ž.Trinkūnaitė.

Žemyna –  profesionali kanklininkė muzikuojanti nuo mažens jau keletą dešimtmečių. Muzikos mokykloje pradėjusi groti koncertinėmis kanklėmis muzikantė jomis nesusižavėjo. O dainavimas folkloro ansamblyje ir prisilietimas prie pirmųjų devynstygių kanklių inspiravo jos skambančias kompozicijas. Kankles įprastai girdime pritariančias dainų atlikėjams, o užsispyrusios kanklininkės noras buvo parodyti, kaip šis instrumentas gali skambėti vienas ir kaip galima juo išgauti muzikinį gylį, sukurti savarankišką ir nepriklausomą muzikinį paveikslą. Žemynos kanklių skleidžiami garsai pritraukia ir sudomina vis daugiau klausytojų, pernai buvo išleista jos kompaktinė plokštelė „Devynstygės kanklės – 17 kompozicijų“.

Klaipėdos etnokultūros centras kviečia vakarą praleisti drauge ir išgirsti dar negirdėtą kanklių skambesį. Įėjimas – laisvas. Tai dar vienas projekto „Etnoreidas“, iš dalies finansuojamo Lietuvos kultūros tarybos, renginys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų