Bunkeryje – šviesos ir garso instaliacija

Pajūrio poilsiautojams verta aplankyti dar vieną slėpiningą vietą Kuršių nerijoje – Antrojo pasaulinio karo laikų vokiečių palikimą – Alksnynės gynybinį kompleksą. Požeminiame amunicijos arsenale vėl veikia menininko Rodiono Petrovo šviesos ir garso instaliacija. Ją galima aplankyti visiškai laisvai, bet kuriuo metu atvykus į įtvirtinimus.

Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) darbuotojai paskelbė, kad sugrįžus saulėtoms dienoms, šviesa sugrįžo ir į Kuršių nerijos požemius.

Tai puiki išvykos dviračiu ar pėsčiomis alternatyva, kol vyksta dviračių tako remonto darbai, nes nuo Naujosios Smiltynės perkėlos iki bunkerių yra vos 4 km nesunkiai pravažiuojamais miško takais.

Persikėlus keltu, nuo pagrindinio kelio reikėtų pasukti į pirmąjį Alksnynės link vedantį pamario keliuką ir sekti baltai mėlyną „Jūrų tako“ žymėjimą.

„Į tuos bunkerius galima patekti bet kada, ten nėra jokių vartų ar durų. Pernai laimėjome tokį kultūros projektą ir nusprendėme šitą arsenalo sandėlį įrengti kaip alternatyvią meninę erdvę, įdomesnę kultūrinę vietą, kurią ketinome išnaudoti parodoms, instaliacijoms ar net ateityje organizuoti koncertus. Tame komplekse yra keletas pastatų, visi jie aptvarkyti, o viename įrengta ir šiuo metu veikia garso bei šviesos instaliacija“, – kalbėjo KNNP kultūrologė Renata Kilinskaitė.

Bunkeryje Alksnynėje instaliacija buvo atidaryta jau prieš gerą pusmetį, jai energiją teikė saulės baterija.

Žiemos metu, kai saulės buvo mažiau, įranga buvo nuimta, na, o pavasarį vėl sumontuota.

„Nors ši erdvė atvira, džiugu, kad per tą laiką nukentėjo tik minimaliai, žmonės supratingi ir sąmoningi. Vandalizmo atvejų nepasitaikė. Šitas mūsų projektas – eksperimentinis. Aš ir pati ten vedu ekskursijas, jei kokia grupė nori kokio nedidelio žygio, bet čia, kada tik nori, gali lankytis visi norintieji“, – teigė R. Kilinskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai štai kaip atrodo

tai štai kaip atrodo portretas
putino gyvenimas buneryje

Praeivis

Praeivis portretas
gaila, kazkodel bukeri Palangos mieste išreklamavo ant visos Lietuvos ir nugriove, o kiek buvo lankytoju iš visos Lietuvos

AK

AK portretas
Bijau, gausiu per daug kultūros iš paspalvinto rūsio.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių