Choras iš Berlyno žadino klaipėdiečius

Klaipėdoje šeštadienio rytą skambėjo Berlyno valstybinio katedros vaikų ir suaugusiųjų choro narių balsai. Dviejose senamiesčio aikštėse giedojęs ir dainavęs choras klausytojas paliko didžiulį įspūdį.

Tie, kas domėjosi pirmą kartą rengiamo Klaipėdos Šv. Jono bažnyčios jaunimo muzikos festivalio koncertų programa, nepatingėjo šeštadienį ryte atvažiuoti į Teatro aikštę. Žmonės žinojo kad 10.30 val. čia atvyks berniukų ir vyrų choras iš Berlyno.

Svečiai vėlavo, todėl daugelis juokavo, kad vokiškas punktualumas Lietuvoje negalioja. Tačiau greitai tapo aišku, kad kalti ne berlyniečiai, jiems teko į Klaipėdą atvažiuoti iš Kretingos, veikiausiai, kažkas iš organizatorių nepaskaičiavo laiko.

Sustoję prie paminklo iškiliam vokiečių poetui Simonui Dachui berniukai ir jaunuoliai traukė giesmes, kurių garsas maloniai sklido po bundančią aikštę.

Ypač klausytojus sužavėjo daina, kurią žino kiekvienas vokietis. Tai yra S. Dacho eilėraščio pagrindu parašyta daina apie Anikę iš Taravos. Poeto platoniškai mylėtos ir eilėse apdainuotos merginos skulptūra puošia mūsų Teatro aikštėje stovintį paminklą.

Ko gero, Anikė vokiečiams kelia ne ką mažiau sentimentų, nei lietuviams Birutė iš Palangos miestelio, todėl Berlyno valstybinio katedros choro dainininkai dar kartą šią dainą dedikavo būtent jai, apsupę fontaną ir atidžiai apžiūrinėdami dailiosios mergelės skulptūrą.

Atskiri kūriniai buvo skirti dviem sukaktuvininkams – paaugliui choristui ir pagyvenusiam choro vadovo tėčiui.

Netrukus choras patraukė Turgaus gatve link tos vietos, kur yra stovėjusi Šv. Jono bažnyčia. Čia įvyko dar vienas koncertas. Choras atliko pasaulietines dainas ir sakralines giesmes.

Choro vadovas tikino, kad jos būtų skambėjusios kur kas geriau, jei būtų giedamos bažnyčioje ir išreiškė viltį, kad kitą kartą atvykę jie ras ją pastatytą. Klaipėdos evangelikų liuteronų bažnyčios kunigas Reincholdas Moras padovanojo vadovui marškinėlius su būsimos bažnyčios simboliais ir pakvietė į jos atidarymą. Tiesa, kada tai bus, kol kas niekas nežino.

Festivalio sumanytojas ir vienas svarbiausių organizatorių kunigas Mindaugas Žilinskis padėkojo svečiams ir pirmojo Šv. Jono bažnyčios jaunimo muzikos festivalio klausytojams, išreiškęs viltį, kad jis tapo ilgos tradicijos pradžia.

Ryto koncertas klaipėdiečius nuteikė gerai dienai. Šeštadienį jų dar laukė ne vienas puikus renginys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių