„Chorų karai“ – be Klaipėdos

Populiarusis televizijos projektas "Chorų karai" uostamiestį aplenks ir šiemet. Jau šį savaitgalį didžiuosiuose šalies miestuose prasidės pirmosios atrankos į projektą, tačiau Klaipėdoje jos nevyks.

"Chorų karai" šiemet organizuojami jau penktą kartą. Nors projekto rengėjai nėra linkę išduoti visų miestų, kurių chorai dalyvaus šou, bei jų generolų pavardžių, patikino, jog apie Klaipėdą nėra jokių žinių.

Klaipėdos muzikinio teatro vadovas Ramūnas Kaubrys nėra linkęs manyti, jog nedalyvauti "Chorų karuose" būtų didžiulis praradimas. "Žinoma, reklamuotis, garsinti miestą yra svarbu, tačiau Klaipėda nėra  tokia, kuri bet kokia kaina siektų reklamos", – sakė pirmajame "Chorų karų" sezone į muzikinius mūšius kartu su Deividu Norvilu-Deiviu Klaipėdos chorą vedęs režisierius.

Jo nuomone, nedalyvavimas projekte gali tapti vertinga pertrauka: "Klaipėda šauniai pasirodė keliuose projektuose, tad dabar galima šiek tiek ir pailsėti, leisti pasirodyti ir kitiems".

Klaipėdos choro, dalyvavusio pirmajame projekto sezone, viena vadovių džiazo atlikėja Kristina Jatautaitė įsitikinusi, jog nedalyvauti tokiame projekte uostamiesčiui yra praradimas. "Šis projektas tikrai vienija miestus, buria bendruomenę. Labai gaila, kad Klaipėda nedalyvaus", – apgailestavo pašnekovė.

Kaip vieną galimų miesto nedalyvavimo priežasčių atlikėja įvardijo techninius sunkumus. "Klaipėda yra labiausiai nutolusi nuo Vilniaus, todėl dalyvaujantieji kokiame nors panašiame projekte susiduria su daugybe techninių nesklandumų. Bepigu dalyvauti patiems vilniečiams ar kauniečiams. O svečiams iš tolimesnių miestų reikia kur kas daugiau lėšų bei organizacinių įgūdžių", – neslėpė K.Jatautaitė.

Dainininkė buvo tikra, jog suburti choro uostamiestyje nebūtų sudėtinga. "Klaipėdoje yra daug dainingų žmonių, manau, kad tikrai galima suburti puikų chorą ir jam generolo ieškoti tikrai ilgai netektų – aplink daug šaunių ir iniciatyvių muzikantų", – tvirtino K.Jatautaitė.

Ji garsiai svarstė, jog net būtų galima suburti  Vilniuje gyvenančių klaipėdiečių chorą. Jis esą pasiektų pačių aukščiausių rezultatų ir nušluostytų visiems nosis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Dėl to ir turi būti centras - Lietuvos širdis - Kaunas!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių