D. Andriulionio tapybos darbų parodos atidarymas teatre „Artyn“ – MEMEL FEST’24 programos startas

  • Teksto dydis:

Jau ketvirtus metus klaipėdiečius džiugina teatro „Artyn“ organizuojamas MEMEL FEST’24 trumpo metro teatro-kino festivalis. Šiemet festivalio programa – itin plati, nuo dailės parodos iki teatro dirbtuvių, o festivalio geografija pasieka net tolimąją Indoneziją. Kviečiame atrasti MEMEL FEST’24 trumpo metro magiją ir atvykti į pirmąjį festivalio renginį – Dano Andriulionio tapybos darbų parodą, kurios metu ne tik gėrėsimės Dano Andriulionio darbais, bet ir susipažinsime su festivalio programa ir dalyviais bei turėsime galimybę laimėti pakvietimų į festivalio renginius!

Parodos atidarymas ir MEMEL FEST’24 festivalio programos pristatymas vyks 2024 m. rugsėjo 6 dieną 18 val. teatre „Artyn“, Daržų g. 18, Klaipėda.

Klaipėdiečio menininko, tapytojo D. Andriulionio (1951–2023) žemiškoji kelionė nutrūko prieš metus, rugsėjo 4-ąją. Tad kviečiame Jus į ypatingą parodą, skirtą jo atminimui, kurioje bus eksponuojami tapybos darbai, atskleidžiantys ne tik jo kūrybinę jėgą, bet ir subtilią dvasios gelmę.

Šis vakaras – ne tik meno patirtis, bet ir galimybė pabūti kartu, prisiminti Daną ir pajusti jo kūrybos dvasią, kuri tebegyvena jo drobėse. Parodos atidarymas vyks 2024 m. rugsėjo 6 dieną, 18 val., teatre „Artyn“, Daržų g. 18, Klaipėda. Ši paroda yra dalis trumpo metro teatro-kino festivalio MEMEL FEST’24 programos, kurios pagrindiniai renginiai vyks rugsėjo 20–22 dienomis.

Tapytojas D. Andriulionis – simbolistas, kūrė meninę kalbą, panaudodamas geometrinių figūrų formas, architektūrinius momentus, kūrybinės idėjos sukurdavo mandalos įspūdį dėl aiškios harmoningos struktūros. Kūrėjui visuomet buvo svarbi politinė, pasaulinė situacija, kokios jėgos veikia, koks žmonių likimas dėl visuomenės pasirinkimų. Taip pat menininką nepaprastai domino kosmose vykstantys reiškiniai. Taip gimdavo spalviškai ryškūs paveikslai, turintys nepažįstamumo, mistikos, mūsų senosios baltų kultūros elementų, simboliais užkoduojantys pasaulinius procesus.

D. Andriulionis turėjo autentišką, tik jam žinomą tapymo techniką, kartais panaudodamas smėlį iš paplūdimio, cigarečių pelenus. Tik jautri, neabejinga asmenybė gali perleisti per save didelį informacinį kiekį ir sukurti kitonišką, magišką, unikalų ir savitą meno kūrinį.

Susitikime rugsėjo 6 d., 18 val., teatre „Artyn“ (Daržų g. 18) – gėrėsimės nepaprasta Dano teptuko magija ir praversime duris į MEMEL FEST’24 trumpo metro teatro-kino festivalį!

Renginys nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelis

Senelis portretas
Andriulion toks svarbus buvo kad jau pamiršom

Aramomasonai

Aramomasonai portretas
Koks dar memel fest? Gal dar wilno fest surenkite?! Kada Lietuvoje nustos naikinti Lietuvybę??? Vyti iš pareigų visus juodakius!

Vladimiras Kacerauskas

Vladimiras Kacerauskas portretas
Dieve,dieve,Memelis tai vokiškas žodis ne angliškas.Vokietijos Kylio mieste traukinių stotyje yra miesto pavadinimas MEMEL ir toliau brūkšnelis kad traukiniai ten nevyksta.Ansčiau taip Klaipėda ir vadinosi VOKIŠKAI.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių