Darželinukams – durys į muzikos pasaulį

Gegužės 8-ąją skambūs vaikiški balseliai pripildė Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos erdves. Linksmai šurmuliuodami lopšelių-darželių "Vyturėlis", "Sakalėlis", "Nykštukas", "Želmenėlis", "Alksniukas" auklėtiniai būreliais nuskubėjo į mokyklos salę. Vaikai su tėveliais atėjo į bendro meninio projekto "Atverkime duris į Muzikos pasaulį" koncertą. Atėjo ne tik kaip žiūrovai, bet ir pasiruošę patys jame dalyvauti.

Projekto organizatoriai, jau kurį laiką brandinę atvirų durų dienos darželinukams idėją, pabandė ją įgyvendinti, surengdami bendrą ugdytinių koncertą. Pasikvietus vaikų darželių auklėtinius, norėta supažindinti ir sudominti juos muzikavimo menu bei jo teikiamais privalumais.

Visi žinome, kad dabar vaikai kūryba užsiima kur kas mažiau nei anksčiau. Mažuosius vilioja įvairios pramogos, mažai belieka motyvų vystyti savo pačių kūrybinius sugebėjimus. Čia reikšmingą vaidmenį gali atlikti muzikinis ugdymas.

Muzikos menas yra nepaprastai svarbus ugdant kūrybiškumą ir lavinant vaizduotę. O juk vaizduotė – viena vaikystės brangenybių, vedanti prie abstraktaus mąstymo atsiradimo ir vystymosi. Kuo ankstyvesniame amžiuje vaikas pradės mokytis muzikos, tuo sparčiau vyks šis kūrybinis procesas.

Todėl buvo pakviesti ir vaikų tėveliai. Taip buvo siekiama paskatinti juos daugiau pasidomėti savo vaikų visapusišku asmenybės ugdymu, pasitelkiant muziką.

Teatralizuoto koncerto atlikėjai savo išraiškingais pasirodymais dovanojo gerą nuotaiką, visiems suteikdami daug džiaugsmo. Svetingai atvėrusi savo namų duris ateiti ir mokytis mažuosius smalsučius kvietė šių namų šeimininkė "Muzika".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių