Pereiti į pagrindinį turinį

„Europiada“ Klaipėdoje šiemet neįvyks

2020-04-24 09:23
DMN inf.

Šią vasarą Klaipėdoje turėjusi vykti „Europiada“ dėl koronaviruso pandemijos atidedama. Tai patvirtino Tarptautinio organizacinio komiteto prezidentas Rudiger Hess.

„Klaipėdos švenčių“ nuotr.

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, šiuo metu su „Europiados“ organizaciniu komitetu ieškoma racionaliausio sprendimo dėl naujos renginio datos.

„Kaip bebūtų gaila, kad tenka atidėti renginius, dėl kurių Klaipėda kovojo ir kurių laukė bendruomenė, šiuo metu visi turime suprasti, kad svarbiausia – mūsų visų sveikata ir saugumas. Jau dabar akivaizdu, kad ateinanti vasara dar tikrai nebus tas laikas, kai drąsiai ir be jokių apribojimų galėsime organizuoti tūkstančius žmonių pritraukiančias šventes. Todėl kalbame ne tik apie „Europiadą“, bet ir apie kitus masinius renginius bei ieškome jiems naujų formų“, – sako Klaipėdos meras.

Tarptautinio „Europiados“ organizacinio komiteto prezidentas savo laiške akcentuoja, kad „Atstumas šiuo metu yra didžiausia rūpestingumą išreiškianti priemonė, todėl mes griežtai laikomės valdžios institucijų apribojimų ir rekomendacijų tam, kad galėtume sumažinti pavojų „Europiados“ dalyvių bei svečių gyvybėms“. Europiados prezidentas informavo, kad jau bendravo ir su būsimų „Europiadų“ organizatoriais – miestais Trapaniu, Kelcais ir Gota. Šiuo metu svarstoma galimybė atidėti „Europiadą“ ir šiuose miestuose vienerius metus, tokiu atveju „Europiada“ Klaipėdoje galėtų būti organizuojama 2021-aisiais metais, tačiau galutiniai sprendimai nėra priimti.

Prieš atšaukiant šių metų „Europiadą“, buvo svarstyta galimybė šventę perkelti į rudenį, tačiau, kaip sutarė ir Klaipėdos miestas, ir tarptautinis „Europiados“ organizacinis komitetas, šiuo metu sunku prognozuoti ir tai, kokia situacija dėl koronaviruso plitimo bus rudenį. Bet to, tokiu atveju iškiltų ir „Europiados“ dalyvių apgyvendinimo klausimas, nes nakvynę jiems planuota suteikti mokyklose, kuriose, sėkmingo koronaviruso suvaldymo atveju, tokiu metu jau vyks ugdymo procesas.

Pirmoji „Europiada“ buvo surengta 1964 m. Antverpene, Belgijoje. 2009 metais „Europiada“ buvo suorganizuota Klaipėdoje ir paliko itin ryškų pėdsaką kultūros istorijoje. Tąkart sulaukta daugiau nei 4 200 dalyvių iš 27 Europos valstybių regionų. „Europiada“ itin retai sugrįžta į jau aplankytą miestą, todėl tarptautinio komiteto sprendimas Klaipėdai suteikti teisę dar kartą būti šio renginio šeimininke, yra didelis miesto laimėjimas. Šiais metais Klaipėdoje turėjo vykti 57-oji „Europiada“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų