Festivalis „Palangos vasara“ baigsis P.Geniušo rečitaliu

  • Teksto dydis:

Prasidėjęs dar liepą, tradicinis festivalis „Palangos vasara“ šeštadienį baigsis charizmatiškojo pianisto Petro Geniušo koncertu „Juodai balta fantazija“. Programoje – F.Chopino, R.Schumanno, M.K.Čiurlionio kūriniai.

Tarp Lietuvos atlikėjų P.Geniušas išsiskiria interesų įvairiapusiškumu ir nuolatinėmis, dažnai rizikingomis naujų išraiškos formų, nekasdieniškų muzikinių ir dvasinių potyrių paieškomis.

Meistriškai įvaldęs platų klasikinių, romantinių ir šiuolaikinių kūrinių repertuarą, maestro rengia rečitalius ir koncertuoja kaip solistas su Lietuvos simfoniniais orkestrais, įvairiais kameriniais ansambliais ir solistais bei dirigentais, tarp kurių – ir M.Rostropovičius, J.Menuchinas, R.Katilius, A. Kniazevas, D.Geringas, V.Noreika, V.Čekasinas, V. Tarasovas ir kiti.

Vis dėlto klasikinio pianisto amplua žymiam muzikantui per maža: neretai jį galima pamatyti scenoje akompanuojantį dramos spektakliams, baletui ar net kabaretui, dalyvaujantį džiazo ir įvairius muzikos stilius kryžminančiuose projektuose.

Bet šiuosyk jis koncertuos vienas Palangos kurhauze (Grafų Tiškevičių al. 1). Koncerto pradžia – 19 val. Bilietai – po 40 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių