Pereiti į pagrindinį turinį

Garso meno koncertas – Apeirono teatre

2016-05-06 09:28
DMN inf.

Du garso meno koncertai „H“ – vakar Juodkrantėje ir šiandien Klaipėdoje – simboliškai sujungs abu krantus.

Stilius: Y.Sakellariou užsiima skaitmenine aplinkos garsų manipuliacija ir savo pasirodymus rengia tik absoliučioje tamsoje.
Stilius: Y.Sakellariou užsiima skaitmenine aplinkos garsų manipuliacija ir savo pasirodymus rengia tik absoliučioje tamsoje. / Organizatorių nuotr.

Šie pasirodymai konceptualiai pažymėti simboliu „H“, kuris ne verbalinis, bet vizualinis simbolis, reiškiantis geometrinę jungtį tarp dviejų Kuršių nerijos krantų arba minčių eigą, plaukiant keltu tarp jų. Koncertuose skamba lauko įrašų kompozicijos, elektroninė muzika, instrumentinės ir elektroakustinės improvizacijos.

Jas atlieka keturi garso menininkai. Šiandien koncerte Klaipėdoje pasirodys du šiuo metu aktyviai įvairiose šalyse grojantys kūrėjai iš Vilniaus – Gailė Gričiūtė ir Antanas Dombrovskij. Jie pradėjo groti kartu 2014-aisiais, sukūrę dviejų narių grupę „Weld Mignon” (preparuotas pianinas, kasetiniai grotuvai – G.Griciūtė, elektronika – A.Dombrovskij).

Yiorgis Sakellariou – Anglijoje gyvenantis graikas, jaučiantis labai artimą ryšį su Lietuva ir Klaipėdos kraštu. Jis praktikuoja skaitmeninę aplinkos garsų manipuliaciją ir savo pasirodymus rengia tik absoliučioje tamsoje, įtraukdamas klausytojus į gilią garso patirtį.

Valdas M. – Klaipėdoje gyvenantis menininkas, šio renginio sumanytojas ir organizatorius. Jis kuria audiovizualines instaliacijas ir groja gyvai, naudodamas analoginę, savadarbę bei skaitmeninę įrangą.

Vakar jie koncertą surengė Liudviko Rėzos kultūros centre Juodkrantėje, o šiandien 19 val. pasirodys Klaipėdoje, Apeirono teatre (Turgaus g. 16 / Tiltų g. 12). Bilietai – po 2 Eur.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų