Garsų dirbtuvėse – su S. Nekrošiumi

  • Teksto dydis:

Birželio 5–9 d. Klaipėdos lėlių teatro edukaciniame centre vyks kūrybinės dirbtuvės su Simonu Nekrošiumi „Garso objektai“. Penkių dienų trukmės dirbtuvėse garso menininkas supažindins dalyvius su skirtingais eksperimentinio akustinio bei elektroakustinio garsyno kūrimo metodais, bus aptariama eksperimentinės muzikos ir garso meno aktualumas bei pritaikymas šiuolaikiniame kūrybos kontekste.

Dirbtuvių metu dalyviai patys gamins įvairius eksperimentinius garso objektus iš antrinių žaliavų, rastų Klaipėdos apylinkėse.

Bus susipažinta su skirtingais garso sustiprinimo būdais ir generacijos principais, tyrinėjama, kokios sąsajos vyrauja tarp vaizdo ir garso bei gamtos ir žmogaus sukeltų impulsų.

Dirbtuvių dalyviai išmoks pasigaminti kontaktinius ir magnetinius garso sustiprinimo ėmiklius, jais bandys įgarsinti skirtingus paviršius, materijas.

Dirbtuvėse dalyviai turės galimybę atrasti, kaip šie garsiniai eksperimentai gali būti pritaikomi kiekvieno iš dalyvių meninėje praktikoje.

S. Nekrošius – garso menininkas, eksperimentatorius. Nuo 2016 m. Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos narys, kuriantis, konstruojantis garso objektus, skulptūras ir juos įgalinantis savo performansuose.

Kūrėjui būdingi „DIY“ ir „Ready-made“ veiklos principai. Autorius ieško netradicinių garso išgavimo formų, daug dėmesio skiria procesualumui, intuicijai, eksperimentams ir improvizacijai.

Nuo 2015 m. jis yra nepriklausomos iniciatyvos „pasidaryk pats“ meno projektų erdvės „Studium P“ vienas iš įkūrėjų ir veiklos vykdytojų.

Dirbtuvės yra nemokamos, tačiau būtina išankstinė registracija bit.ly/3MaQus9. Daugiau informacijos – Klaipėdos lėlių teatro interneto svetainėje ir feisbuko paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių