Pereiti į pagrindinį turinį

Gastrolių atvyks J. Miltinio dramos teatras

2015-03-13 09:19
DMN inf.
Jaunatviškas: būsimieji aktoriai J.Miltinio dramos teatre naujai ir šiuolaikiškai interpretavo G.Kuprevičiaus ir K.Sajos šedevrą „Devynbėdžiai”. Jaunatviškas: būsimieji aktoriai J.Miltinio dramos teatre naujai ir šiuolaikiškai interpretavo G.Kuprevičiaus ir K.Sajos šedevrą „Devynbėdžiai”.

Kitą savaitę Klaipėdoje gastroliuos – du savo naujus spektaklius Žvejų rūmuose parodys Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras.

Istorija apie meilę

Pernai panevėžiečių pastatyta Neilo Saimono „Basomis parke“ – dviejų dalių šiuolaikinė komedija, arba istorija apie meilę, kuri nežino amžiaus ribų.

Šveicarų režisieriaus Peterio Stoičevo pastatytas spektaklis, kaip tikino jo kūrėjai, kiekvienam žiūrovui nuskambės šiuolaikiškai ir aktualiai. Nes tai – istorija apie meilę. Tokią meilę, kuriai nėra amžiaus ribų, nes meilės ir laimės trokšta ne tik jauna, ką tik susituokusi pora, jos ilgisi ir brandaus amžiaus žmonės – keistuoliai kaimynai, orios mamos, kuriems kvailioti ir šėlti lyg ir nepritinka... Ar tikrai?

„Žmogaus laimės paieškos – neišsemiama tema, bet kaip ją rasti ir kur ieškoti? Tik jau ne įstatymuose ir ne pagal kažkieno nustatytą „tvarką“, – sakė Lietuvos žiūrovų pamiltas režisierius P.Stoičevas, po gero dešimtmečio pernai vėl su malonumu grįžęs kurti į J.Miltinio dramos teatrą. Jis yra spektaklio „Basomis parke“ režisierius, interpretacijos ir muzikinio apipavidalinimo autorius. Spektaklio dailininkas – Kristijonas Siparis, choreografė – Rūta Gruzdė. Vaidina aktoriai Albinas Kėleris, Vidmantas Fijalkauskas, Inga Talušytė, Andrius Povilauskas, Eleonora Koriznaitė, Gintautas Žiogas, Petras Kežys, Jonas Čepulis, Deividas Rajunčius.

J.Miltinio dramos teatro spektaklis „Basomis parke“ uostamiesčio Žvejų rūmuose bus rodomas kovo 18 d. 18.30 val. Bilietai – po 10,87–12,87 Eur (37,53–44,44 Lt). Bilietus platina „Bilietai.lt“.

Legendiniai „Devynbėdžiai“

 J.Miltinio dramos teatre 2014-aisiais, lygiai po 40 metų, į sceną sugrįžo Kazio Sajos dviejų dalių muzikinis spektaklis „Devynbėdžiai” Giedriaus Kuprevičiaus muzikos motyvais. Sugrįžo lydimas jaunatviškos energijos ir dainų, kurių žiūrovai, tikimasi, dar nepamiršo.

Spektaklio režisierius – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos vaidybos specialybės diplomantas Marius Meilūnas su 17-a savojo kurso draugų, būsimų aktorių, prižiūrimi vadovų Veltos ir Vytauto Anužių ir bendradarbiaudami su žymiais latvių teatralais, naujai ir šiuolaikiškai interpretavo G.Kuprevičiaus ir K.Sajos šedevrą „Devynbėdžiai”.

Anot jaunojo spektaklio režisieriaus, šis pastatymas nepaliks nė vieno abejingo – jis kupinas šokių, muzikos, dramatiškų bei komiškų situacijų, ryškių personažų. Pjesės groteskiškoms metaforoms perteikti jaunieji kūrėjai pasitelkė tiek psichologinio, tiek simbolistinio bei siurrealistinio teatro priemones.

Režisieriaus teigimu, „Devynbėdžiuose“ užkoduotos esminės, pasikartojančios archetipinės žmogaus gyvenimo situacijos, todėl šis K.Sajos kūrinys įtaigiai suskamba ir prabėgus keturiems dešimtmečiams.

Drąsiai, žaismingai, įtaigiai

„Kas nutinka, kai staiga sunaikiname šimtametes tradicijas? Ar verta materialinę gerovę iškelti virš dvasinių vertybių? – klausimai ypatingai aktualūs šiandien, Lietuvai susiduriant su globalizacija, materializmu ir augančia vartojimo kultūra. Ar aš esu atsakingas tai vietai ir bendruomenei, kurioje užaugau ir susiformavau? Šios mintys neduoda ramybės tūkstančiams jau emigravusių ir besiruošiančių emigruoti Lietuvos jaunuolių, taip pat ir spektaklio herojui – Skalnui. Į kokį monstrą pavirsta žmogus, pasidavęs nesveikam konkurencingumui, valdžios troškimui, puikybei, matome sekdami seniūno Daunoro personažą. Pastatyme taip pat nagrinėjama pirmosios meilės, tėvų ir vaikų bei visuomenės tarpusavio santykių problematika“, – kalbėjo režisierius.

Talentingi, balsingi ir ambicingi jaunosios kartos aktoriai tiegė kūrę spektaklį „drąsiai, negailėdami savęs, nebijodami klysti ir atrasti kažką naujo, ieškodami šviežios, ekspresyvios teatrinės kalbos“. Klaipėdos publikos laukia naujai skambančios legendinės devynbėdžių dainos, kvapą gniaužiantys šokiai, įspūdingos masinės scenos, žaisminga vaidyba, gyvai atliekama muzika. Muzikos aranžuotė ir vokalinės grupės parengimas – Rimanto Juozo Bagdono, scenografija – Ivaro Noviko, kostiumų dailininkė – Juratė Silakaktina, choreografas – Albertas Kivleniekas, būgnai – Kristupas Kmitas, bosas – Dovydas Mindaugas Buidovas, saksofonas, klavišiniai – Jonas Stankevičius, šviesų dailininkas – Ugnius Zutkis.

„Devynbėdžiai“ Klaipėdos žvejų rūmuose bus rodomi kovo 19 d. 18.30 val. Bilietai – po 12,87–15,87 Eur (44,44–54,80 Lt). Bilietus platina „Bilietai.lt“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų