Ilgai laukti neteko: K. Frierson grįžta į Klaipėdą!

  • Teksto dydis:

XXVIII Klaipėdos pilies džiazo festivalis žada malonių netikėtumų. Vienas iš jų – Karl Frierson! Tai legendinis džiazo improvizacijų meistras iš Vokietijos, kuris pernai vykusio festivalio metu pavergė publiką nuostabiu vokalu, stulbinančia energija ir asmenine charizma. „One more time!“ – dar ilgai skandavo publika po ugningo pasirodymo. Ilgai laukti neteko – Karlas vėl grįžta į Klaipėdą!

K. Frierson – fenomenalus vokalistas, dainų autorius, patyręs pedagogas, kultinės grupės „De-Phazz“ vadovas, siela ir balsas. K. Frierson vardas puikiai žinomas visiems „De Phazz“ gerbėjams, jis skamba visuose grupės albumuose. Sodrus, gilus, jaudinantis, virtuoziškai valdomas balsas tarsi pakylėja nuo žemės ir nuskraidina virš dar nepažinto mistinio garsų vandenyno, protarpiais panardindamas į gilius veržlius džiazo, funko, soulo bei bliuzo vandenis.

Tačiau nuostabus vokalas nėra vienintelis atlikėjo išskirtinumas – Karl pasižymi unikaliu gebėjimu užburti publiką emocingu, betarpišku bendravimu. Jis šoka basas, žaviai gestikuliuoja, žarsto komplimentus damoms ir gali pasirodyti, jog kartais scenoje elgiasi tiesiog beprotiškai. Jis puikiai jaučia publikos pulsą ir priverčia klausytojų širdis plakti greičiau, sukeldamas tikrą ekstazę.

K. Frierson gimė Amerikoje 1968 metais. Į Vokietiją atvyko trumpam, kaip Gospel choro narys. Lemtingas atsitiktinumas būsimąją džiazo žvaigždę suvedė su grupės „De-Phazz“ nariais ir užsimezgusi draugystė paskatino jį visam laikui likti Europoje. Karlas su grupe pradėjo koncertuoti muzikiniuose klubuose, įrašinėjo solines dainas ir nesitikėjo, kad kada nors sulauks pasaulinės šlovės. Tačiau likimas buvo itin palankus. Grupę pastebėjo ir jos potencialą įvertino tarptautinė muzikos kompanija „Universal Music“, su kuria netrukus muzikantai pasirašė sutartį. Šiandien „De-Phazz“ dievina viso pasaulio džiazo muzikos gerbėjai.

K. Frierson dalyvavo šimtuose festivalių ir koncertų visame pasaulyje kaip „De-Phazz“ solistas. Tačiau jo muzikinės veiklos geografinės ribos nuolat plečiasi. Pastaruosius kelerius metus K. Frierson aktyviai bendradarbiauja su įvairių šalių džiazo kolektyvais. Muzikinei kolaboracijai jis renkasi pačius talentingiausius scenos partnerius. Ne išimtis ir laukiamas pasirodymas Klaipėdos pilies džiazo festivalio publikai. Šiemet Karl išvysime labai solidžioje draugijoje – su juo koncertuos geriausi Klaipėdos muzikantai: Martynas Šiaulys, Gintas Litinskas, Laimonas Urbikas, Kasparas Petkus, Vykintas Jasaitis, Kristina Jatautaitė ir Almantas Karečka.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė sako sulaukusi daugybės Karlo gerbėjų prašymų įtraukti jo pasirodymą į šių metų festivalio programą.

„Nepaprastai džiaugiuosi, kad mums pavyko. Klaipėda myli Karlą, o Karlas myli Klaipėdą!“ – džiaugsmo neslėpė I. Grubliauskienė.

K. Frierson ir Klaipėdos džiazo muzikantų jungtinį projektą išvysite liepos 9 d. Kruizinių laivų terminale.

XXVIII „Klaipėdos pilies džiazo“ festivalis vyks liepos 6–9 d. Kruizinių laivų terminale. Visi renginiai nemokami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių