Jaunosioms uostamiesčio dailininkėms – medaliai iš Taivano

Jaunosios uostamiesčio dailininkės vėl įvertintos tarptautiniame vaikų piešinių konkurse. Šįkart dvi dailės studijos "Varsa" mokytojos Loretos Laurinavičienės mokinės gavo aukščiausius apdovanojimus, viena moksleivė tapo konkurso laureate. Ši žinia Klaipėdą pasiekė iš tolimojo Taivano.

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centre veikiančios dailės studijos "Varsa" vaikai jau ne vienerius metus pelno aukščiausius apdovanojimus tarptautiniuose konkursuose.

Šį kartą laurai nuskinti 52-ajame tarptautiniame vaikų piešinių konkurse Taivane.

Aukso medaliais įvertinti 25 jaunieji dailininkai iš įvairių pasaulio šalių, tarp jų – ir klaipėdietė, "Ąžuolyno" gimnazijos devintokė Agnė Mažeikaitė.

Auksas: devintokės A.Mažeikaitės darbas lietuviškos pasakos motyvais pelnė aukščiausią įvertinimą – aukso medalį.

"Mano darbas vadinasi "Lietuviška pasaka". Man tai artima tema, pati užaugau klausydama pasakų. Močiutė sekdavo jas prieš miegą. Pasakos man siejasi su vaikyste, temų jose ieškau ir piešdama", – teigė A.Mažeikaitė.

Sidabro medaliais konkurse apdovanoti 35 moksleiviai, tarp jų – klaipėdietė, "Vaivorykštės" gimnazijos septintokė Elija Levickytė, o laureate tapo dar viena L.Laurinavičienės mokinė – S.Dacho progimnazijos penktokė Ieva Petreikytė.

Įvertino: I.Petreikytė už piešinį "Gamtos veidas" arba "Motina gamta" tapo Taivano vaikų piešinių konkurso laureate.

E.Levickytės konkursui pateiktas piešinys, anot mokytojos, avangardistinis, akvarelinis su grafiniais elementais, tad esą nenuostabu, jog jis patraukė konkurso komisijos dėmesį ir buvo aukštai įvertintas.

Pasak dailės mokytojos, šiame konkurse jos mokiniai dalyvauja jau daugiau nei dešimt metų.

Sidabras: už laiko mašinos interpretaciją sidabro medaliu apdovanota E.Levickytė.

Šį kartą į konkursą siuntė septynis darbus, laimėti du medaliai, o viena mergaitė tapo laureate.

"Bronzos medalius anksčiau esame pelnę, tačiau aukso ir sidabro gavome pirmą kartą. Mergaitės jau ne pirmą sykį laimi aukštas vietas tarptautiniuose konkursuose. Be to, Ieva pernai bibliotekoje surengė savo darbų parodą. Elija ketina surengti personalinę parodą šį pavasarį, Agnė pernai tapo Klaipėdos dailės olimpiados laureate. Jos visos yra nemažai pasiekusios. Bet kai gavome žinią iš Taivano, širdis suvirpėjo, pagalvojau, kad dar nėra tie keliai su šia šalimi užkirsti, kultūrinis bendradarbiavimas tebevyksta ir tai labai smagu", – džiaugėsi mokytoja L.Laurinavičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GAl kada

GAl kada portretas
kuomet užaugs padarys Klaipėdai kada per Kalėdas tikrai vertingą eglute o tai kasmet tragedijos 'gražesnės' viena už kitą. Nėra tikrų menininku

Šaunuolės.

Šaunuolės. portretas
Ne tik talentingos bet ir gražios. Sėkmės jums
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių