Jūros šventė – it aklos vištos žaidimas?

Lygiai po savaitės, kitą penktadienį, turėtų prasidėti tradicinė Klaipėdos fiesta – Jūros šventė, kas vasarą švenčiama nuo 1934-ųjų.

Tačiau šiais metais ji bus kitokia. Švenčių organizatoriai, siekdami išvengti žmonių susibūrimų, nusprendė neskelbti renginių laiko, tad Jūros šventė bus panaši į savotišką aklos vištos žaidimą, todėl jau dabar prognozuojamas klaipėdiečių nepasitenkinimas.

Šiemet dėl pandemijos ilgai svarstyta, ar apskritai rengti Klaipėdoje Jūros šventę. Buvo nuspręsta, jog ji įvyks, tačiau bus kitokia, nei įprastai.

Bus atsisakyta populiariausio renginio – tradicinės Jūros šventės eisenos, kuri pernai pritraukė per 8 tūkst. dalyvių, nebus „Šokančių fontanų“ ir baigiamojo šventės fejerverko.

Klaipėdiečiai bus įtraukti į savotišką aklos vištos žaidimą, kas, suprantama, gali iššaukti kai kurių nepasitenkinimą.

Eiseną ketinama pakeisti į Klaipėdą atplauksiančių burlaivių paradu mariose, kuris planuojamas penktadienį, liepos 24 d., veikiausiai 17 val., nors konkretaus laiko organizatoriai neskelbia, nes esą nenori žmonių susibūrimų. Renginį bus galima stebėti nuo Kruizinių laivų terminalo.

Prieš tai prie Albatroso paminklo Smiltynėje bus pagerbti jūrininkai, šeštadienį bus plaukiama į jūrą nuleisti vainikų negrįžusiems iš stichijos. Renginyje ketina dalyvauti Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda su svita.

Neatsisakyta ir drakonų valčių lenktynių, kurios vyks Dangės upėje, jose dalyvaus 36 komandos. Klaipėdiečiai turės galimybę pasigrožėti ir Dangės flotile, kuri taip pat atplauks į upę.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vyks ir daugybė kitų renginių, skirtų šeimai ir vaikams, bet jų laikas nebus skelbiamas, nurodoma tik vieta.

klaipėdiečiai bus įtraukti į savotišką aklos vištos žaidimą, kas, suprantama, gali iššaukti kai kurių nepasitenkinimą.

Bet šventės organizatoriai to nebijo, esą viskas – tik dėl žmonių saugumo. Beje, nebus ir tradicinės mugės, tik – praretintos prekybos vietos.


Šiame straipsnyje: Jūros šventėšventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik Klaipėdoje toks dugnas

Tik Klaipėdoje toks dugnas portretas
Tai kam toks paslaptingas renginys?????? Kam taskyti pinigus nesuteikus žmonėms džiaugsmo???? Taip ir sakykite, kad pasiėmėm jau babkes o grąžinti nenorime:( Koks meras tokie ir renginiai

pastebejimas

pastebejimas portretas
pagaliau nebebus belaisviu parado ir turgaus dienos...

Sniegei

Sniegei portretas
Taip, pritariu, geriau mažiau politikos, bet daugiau sveiko proto :)
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių