Per Kalėdas – delfinų pasirodymai

Lietuvos jūrų muziejus, nors ir uždarytas rekonstrukcijai, lankytojams ruošia staigmeną. Tikėtina, jog per didžiąsias metų šventes klaipėdiečiai jau galės išvysti sugrįžusių delfinų pasirodymus.

Laukia statybininkų leidimo

Delfinariumo rekonstrukcijos pirmasis etapas – žiūrovų salės sutvarkymo darbai sparčiai juda pabaigos link. „Kai tik statybininkai leis, mes iškart pranešime, jog laukiame žiūrovų“, – teigė Lietuvos jūrų muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nika Puteikienė.

Vienas pagrindinių šios rekonstrukcijos akcentų – renovuotas pagrindinis delfinų baseinas. Vietoje anksčiau jį juosusios mėlynos sienelės dabar įrengta permatoma akrilo sienelė. „Kadangi šiuo metu jau yra pastatyta nauja vandens tiekimo ir valymo įranga, tai sudaro įspūdį, kad delfinariumo baseino vanduo tiesiog tvyro salėje“, – baigiamos rekonstrukcijos įspūdžiais dalijosi N.Puteikienė.

Šiuo metu treneriai delfinus jau rengia pasirodymams. „Optimistiškai planuojame, kad lankytojus į delfinariumą kviesime per Kalėdas“, – atskleidė pašnekovė.

Į delfinariumą grįžo didžioji dalis delfinų – aštuoni, o šeši dar "atostogauja" Graikijoje.

Prisitaikė ir treneriai

N.Puteikienės teigimu, į uostamiestį sugrįžę delfinai spėjo adaptuotis ir jaučiasi puikiai. „Prisitaikyti reikėjo ne tik delfinams, bet ir treneriams“, – pasakojo muziejaus atstovė.

Daug išgyvenimų pareikalavo ir delfinų parskraidinimas, ir pirmosios naktys Klaipėdos delfinariume. Jas su delfinais leido treneriai bei kiti delfinariumo darbuotojai. Be to, teko spręsti ir kai kuriuos buitinius klausimus. „Prieš rekonstrukciją treneriai turėjo atskiras patalpas, kur ruošėsi treniruotėms ir pasirodymams, persirengdavo, o šiuo metu ir delfinai, ir treneriai turi tą patį baseiną“, – kalbėjo N.Puteikienė.

Delfinariumo rekonstrukcijos kaina – 40 mln. litų, didžioji dalis finansuojama iš ES struktūrinių fondų.

Akvariumai – iš Prancūzijos

Rekonstrukcijai uždarytas ne tik delfinariumas, duris lankytojams neseniai užvėrė ir visas Lietuvos jūrų muziejus. Į jį šiuo metu priimami tik iš anksto užsiregistravę lankytojai. Akvariumo rekonstrukcija turėtų būti baigta iki 2016 metų.

Jūrų muziejaus rekonstrukcija prasidėjo jau prieš metus, bet visą laiką buvo dirbama taip, kad statybininkai netrukdytų lankytojams.

Muziejaus rekonstrukcija yra siejama su jo išplėtimu. Iš Prancūzijos šią savaitę parvežti pirmieji akvariumai, kurie bus skirti laikyti gyvūnus, kai vyks akvariumo rekonstrukcija.

Darbininkai jau parengė šachtą liftui, kuris bus įrengtas, kad neįgalieji bei mamos su vežimėliais galėtų jaustis patogiau. Akvariumo rekonstrukcijos vertė – apie 40 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valdynys

Valdynys portretas
Kodel nera bilietu 2013.12 21 ? Kas prekiauja?

in

in portretas
paziuresim mantro atviksim
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių