Karilionas keliaus po Klaipėdos miestą

  • Teksto dydis:

Šiemet uostamiesčio gyventojai pirmą kartą šiame mieste pamatys ir išgirs keliaujantį karilioną. Tai artėjančio Klaipėdos kariliono festivalio šauklys.

Klaipėdos miesto savivaldybės koncertinė įstaiga Klaipėdos koncertų salė ruošiasi Klaipėdos kariliono festivaliui, kuris vyks birželio 24-ąją Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelyje (Liepų g. 12). Ilgiausią metų dieną į uostamiestį sugrįš skambi muzikos šventė.

Klaipėdoje jau tapo tradicija miesto kariliono koncertų klausytis kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį, per Kalėdas ir sutinkant Naujuosius metus, o birželio 24-ąją – varpais skelbti vasarišką Joninių šventę. Pastarasis renginys 2014 m. išaugo į festivalį, kurį miestiečiams ir svečiams pristato Klaipėdos koncertų salė. Ji tęsi pažadą ir profesionalaus meno koncertus rengia ne tik salėje ir jos prieigose, bet ir įvairiose miesto erdvėse.

Šiemet skirtingose uostamiesčio vietose klaipėdiečiams bus pristatytas keliaujantis karilionas.

Miesto karilionininkai Kęstutis Kačinskas ir Stanislovas Žilevičius gros specialiai iš Gdansko (Lenkija) atvežtu unikaliu varpų instrumentu, kuris yra sumontuotas 15-os metrų sunkiasvorėje transporto priemonėje. Keliaujantį karilioną sudaro 48 varpai, kurių svoris – 5 tonos.

Keliaujančio kariliono koncertai numatyti įvairiose miesto erdvėse: birželio 20 d. 19 val. – prie prekybos centro „BIG“(Taikos pr. 139), birželio 21 d. 19 val. – viešojoje erdvėje prie Debreceno aikštės fontano (Taikos pr. 101), birželio 22 d. 19 val. – prie prekybos centro „Akropolis“ (Taikos pr. 61).

Koncertų vietose nuo pat ryto veiks ekspozicija „Klaipėdos karilionas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių