Karklės „festo“ smėlis įkaitęs nuo pasirengimo darbų

  • Teksto dydis:

Ateinantis savaitgalis pajūryje išsiverš galingu meilės, muzikos ir laisvės fontanu. Rugpjūčio 15-18 d. tūkstančiai “Karklė Live Music Beach” festivalininkų galės išjungti ryšio vis tiek “negaudysiančius” telefonus ir įjungti bemiegį režimą - ketvirtus metus pakrantėje suošiantis renginys žada tiek dėmesio vertų atlikėjų ir pramogų, kad bus sunku net trumpam sudėti bluostą be sąžinės graužaties.

“Karklė Live Music Beach” teritorijoje - unikalios Pajūrio regioninio parko gamtos prieglobstyje - jau startavo didžiosios metamorfozės: viena po kitos dygsta scenos, nenutrūkstančiu “konvejeriu” gabenamos tonos garso ir apšvietimo aparatūros, zuja techninis personalas bei festivalio vizualizacijų kūrėjai, kurių įgyvendinami sumanymai sparčiai keičia įprastinį šios erdvės vaizdą. Jau nuo ketvirtadienio čia pildysis visi ištikimų ir naujų festivalio bičiulių troškimai: 75 užsienio ir Lietuvos atlikėjų koncertai, žadą atimantys reginiai, šiltas jūros glėbys, smėlėtos šokių aikštelės ir šio renginio vizitine kortele tapusi hipiška atmosfera, kurioje su vienodu entuziazmu nardo studentai, kaklaraiščius ant pušų „padžiovę“ tarnautojai, verslo rykliai ir plaukus pasileidusios mamos.

Žvaigždės ant festivalio scenų savo ryškumu nenusileis net didžiausiems šviesuliams rugpjūčio nakties danguje. Šokių muzikos „elektra“ publikos kūnus purtys pašėlę Los Andželo stileivos „Far East Movement“, nekantriai susitikimo su ištikimais fanais Lietuvoje po dvejų metų pertraukos laukia suomiai „The Rasmus“, energetinį „nokautą“ žada „SEL“ ir „Leningrad“, vaizduotę uždegs ir originaliu skambesiu užburs britas King Charles, „nutūps“ legendinė „Antis“, ruošianti bendrą pasirodymą drauge su Viktoru Diawara, triguba malonumo porcija ausims - Mr.Woodnote & Lil Rhys feat. Eva Lazarus, meilę gimtajam pajūriui muzikaliai prisipažins Jurga, kviesianti skanauti savo senų hitų, naujausių dainų iš kitąmet pasirodysiančio savo albumo bei magiško skambesio, prie kurio pirštus „prikiš“ ir talentingasis Leon Somov.

“Karklė Live Music Beach” smėlį taipogi žarstys lenkai “Brodka”, „Double Faced Eels“ iš Latvijos, estai „Tenfold Rabbit”, “Bix”, Mantas, „G & G Sindikatas”, “Empti”, “Biplan”, GJan, „Liūdni Slibinai“, “Poliarizuoti stiklai”, Dee & Kamy, „Depper Upper“, „Golden Parazyth“,“The Perfetc Pill”, “Fusedmarc”,“Proper Heat”, „Garbanotas bosistas“, Andrius Kaniava, „Saulės broliai“, gitaromis mojuos rokeriai „Triple Slash“, „Soul Stealer“, “Wozu”, “Rebelheart”.

Šokių muzikos dūžiais sveikinsis Modestas “Rembo” Švoba, Few Nolder, “Radistai, “The Sneekers”, , Manfredas, Donatelo ir Kastis Torrau, Vidis, klubus neįtikėtinomis amplitudėmis judėti vers Mamania, Danglo ir “Just Kiddin” iš Didžiosios Britanijos, geriausiu Rusijos reggae atlikėju tituluotas Steppa Style, Solo Banton, Eli Crust iš Baltarusijos, „Panik Disco“ iš Švedijos, „Milangeles“ duetas iš Italijos, latvės „Crystal Sound System“ ir daugybė kitų.

Šiemet festivalis plačiai atvers savo erdves teatrams. Šokio, lėlių spektakliai, pantomima, eksperimentinės jaunimo trupės: išraiškos formų kaleidoskopas bus margas, o ir pirmasis menininkų pasisveikinimas su Karkle – išties stiprus, nes ketvirtadienį publika turės progą išvysti Oskaro Koršunovo teatro spektaklį “Vasarvidžio nakties sapnas”.

Visa tai ir dar daugiau turės sutilpti keturiose dienose, trijose naktyse ir šešiose scenose: Pagrindinėje, festivalio dvasią puikiai įkūnijančioje Kopų, “Jäger Club”, “Underground Stage”, “Rock Club” bei naujojoje “Beach Stage”, prie kurios išdygs įspūdingų vėjo malūnų “miškas”.  

Festivalio pramogos taškysis jūroje, svaigins ore ir neduos ramybės ant smėlio, kuris taipogi bus panaudotas įspūdingų skulptūrų kūrimui. Nuo adrenaliną kurstančio BMX šou iki jaukaus šurmulio „Hipių turgelyje“, nuo prasmingų socialinių akcijų ir peno sielai iki maisto puotos po atviru dangumi. Gardžiausi viso pasaulio aromatai sklis iš gausybės puodų ir keptuvių, kurių turinys palepins mėsos mėgėjų, vegetarų ir net veganų skrandžius.

Kad skrosti spalvingą savaitgalį būtų galima ant geriausios nuotaikos bangos, organizatoriai ragina pakuojantis kuprines nepamiršti perskaityti festivalio taisyklių, susipažinti su programa bei žemėlapiu. Visa tai - www.karkle.com.

Atgaivą dovanosiantis muzikos ir pramogų kurortas, vasariškos nuotaikos sostinė, beribių atradimų erdvė žvejų ir gintaro gaudytojų kaimelyje – “Karklė Live Music Beach” galima apdainuoti gausybe epitetų, tačiau prasmingiau yra viską patirti savo ausimis, kojomis ir širdimi. Visus metus nuoširdžiai organizatorių kurtas pramogų ir gero poilsio meniu laukia, kol jį atvers tūkstančiai įdegusių rankų. Gera nuotaika, sava bičiulių kompanija, palapinė, akiniai nuo saulės – atsivežti tereikia kelis pagrindinius dalykus, o visa kita bus parūpinta ant jūros kranto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių