Pereiti į pagrindinį turinį

Karlskronos aikštėje – gausybė veiklų

2016-07-19 13:56

Kelias artimiausias dienas Karlskronos aikštėje klaipėdiečių bei miesto svečių laukia interaktyvi vasaros palapinė. Čia rytus galima pradėti mankšta, kava ir vartant spaudą, o iki pat vakaro čia vienas kitą keis gausybė renginių bei veiklų įvairiausio amžiaus žmonėms.

Iki pat šeštadienio pavakarės Karlskronos aikštėje veikianti interaktyvi biblioteka klaipėdiečiams ir miesto svečiams siūlys įvairiausių veiklų bei koncertų.

Išskirtinė erdvė

Antradienį Karlskronos aikštėje pradėjo veikti interaktyvi bibliotekos palapinė, kuri įvairiomis veiklomis bei renginiais žmonės vilios iki pat šeštadienio pavakarės.

„Jos veikimo metu bus visa eilė pačių įdomiausių renginių. Kartu su kitomis kultūros bei meno įstaigomis biblioteka sukurs kultūrinę-edukacinę laisvalaikio zoną po atviru dangumi mažiems ir dideliems skaitytojams“, – pastebėjo Klaipėdos viešosios bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė.

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai čia laukiami kasdien nuo 11 iki 19 val.

Aikštėje – nemokamas internetas

Pašnekovė pabrėžė, kad įrengiant interaktyviąją biblioteką talkino ir bendrovė „Lietuvos radijo ir televizijos centras“, kurios dėka visoje Karlskronos aikštėje veikia nemokamas bevielis internetas.

Kiekviena diena, kai veiks netoli Danės upės įsikūrusi palapinė, turi specialią programą, tačiau bus ir tokių veiklų, kurios visomis dienomis.

„Programa prasidės rytine mankšta, spauda ir kava. Kava vaišins biblioteka, mankštą ves edukatorius“, – teigė B.Lauciuvienė.

Sudomino spektaklis

Direktorė paaiškino, kad interkatyvi palapinė Karlskronos aikštėje iškilo siekiant užmėgsti stipresnį ryšį, daugiau pabendrauti su bibliotekos lankytojais bei Klaipėdėdos senamiesčiui įkvėpti dar daugiau vasariškos gyvybės.

Visas palapinės darbo dienas bus galima dalyvauti nuotaikingose dienos loterijose bei savaitės fotografijų konkurse ir laimėti įvairių prizų.

Lankytojų dėmesio nestigo jau pirmąją palapinės darbo dieną. Vidurdienį čia užsukusių vaikų bei jų tėvų dėmesį prikaustė Klaipėdos jaunimo teatro spektaklis „Knygos personažai atgyja“.

Kvies koncertai

Antradienį palapinėje surengtoje parodoje „Mano šeima skaitė, skaito ir skaitys“ buvo galima išvysti 1945 – 1986 m. laikotarpio knygas, kartotinius jų leidimus ir taip tarsi nusikelti į praeitį.

Taip pat buvo galima atsigręžti ir į savo šeimos istoriją – daugiau sužinoti apie šeimos genealoginių medžių kūrimą, informacijos paiešką.

Vakare čia vyks folkloro ansamblio „Spingsulė" koncertas, dainuojamosios poezijos akorduose Karlskronos aikštę paskandins bardas Jonas Baltokas.

Įvairūs koncertai čia planuojami ir kitomis dienomis – bus galima stebėti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pasirodymus, pasiklausyti elektroninės muzikos, Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro Atvirų jaunimo erdvių muzikos grupės „Outburst“ koncerto, muzikuoti drauge su Linu Švirinu.

Pažintis su išmaniomis technologijomis

Interaktyvioji bibliotekos palapinė kvies atrasti ir naujas pramogas. Viena iš azartiškiausių – interaktyvūs judesiu valdomi žaidimai, įtraukiantys bet kokio amžiaus dalyvius.

Taip pat bus galima išbandyti 3D spausdintuvą, geriau susipažinti su planšetiniais kompiuteriais bei kitomis išmaniosiomis technologijomis.

„Norime parodyti, kad šiuolaikinė biblioteka yra labai įdomi. Joje yra visko“, – patikino B.Lauciuvienė.

Gyventojai taip pat bus kviečiami ir toliau pratęsti knygų gyvenimus – mainytis jomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų