Pereiti į pagrindinį turinį

„Kitoks teatras“ klaipėdiečius įtrauks į eksperimentus su klastingu tirpalu

2014-11-14 17:00
DMN inf.
Scena iš komedijos „Klastingas tirpalas“.
Scena iš komedijos „Klastingas tirpalas“. / „Kitokio teatro“ archyvo nuotr.

Premjerinis spektaklio „Klastingas tirpalas“ pasirodymas Kaune sutiktas itin griausmingai. Aktoriai apdovanoti perkūniškais plojimais ir užtvindyti gėlių jūra, o žiūrovai atsiriekė geroką vitamino C porciją. Po savaitės ši komedija laukia publikos dėmesio ir Klaipėdoje.

Į suvokimą – humoro keliu

Naujajame „Kitokio teatro“ spektaklyje charakteringus vaidmenis sukūrė teatro ir televizijos žvaigždės bei žinomi komikai: Džiugas Siaurusaitis, Ramūnas Šimukauskas, Darius Rakauskas, Eglė Mikulionytė, Lina Rastokaitė ir kiti.

Žavinga „Klastingo tirpalo“ istorija lyg nuožmusis Bermudų trikampio verpetas iškart įtraukia į kunkuliuojančią tėkmę. Entuziazmu trykštantis mokslininkas čia įsisuka į ekstremalius tyrimus su alkoholiu. Diena po dienos laboratorijoje jis tiria šio sukto gėralo poveikį bei bando jį neutralizuoti, drąsiai eksperimentuodamas su personažais. Ir taip – tūkstančiai bandymų, kol galiausiai stropųjį profesorių aplanko tirpalo dvasia. Ar pavyks jam sukurti neutralizatorių ir tapti didžiuoju atradėju, prie ko prives tirpalo C2H5OH+H2O vartojimas, publika sužinos apsilankiusi išradimų kvapu alsuojančioje komedijoje.

Jos režisieriaus Ričardo Vitkaičio teigimu, ši komedija universali ir subalansuota visoms amžiaus grupėms. Spektaklyje nesiekiama moralizuoti ar burnoti – į suvokimą keliaujama nerimastingo humoro keliu.

Aktuali, pribrendusi tema

„Nedaug nagrinėta ir žaisminga forma pateikta tema. Labai svarbu apie tai kalbėti, įvertinant iškalbingą Lietuvos statistiką, teigiančią, kad čia išgeriama alkoholio vos ne daugiausia pasaulyje. Manau, tema Lietuvai yra aktuali, pribrendusi“, – mano profesoriaus vaidmenį spektaklyje atliekantis aktorius R.Šimukauskas.

Gatvės šlavėją „Klastingame tirpale“ įkūnijęs Dž.Siaurusaitis sakė vis dėlto nerekomenduojantis šios komedijos vaikams iki 18 metų, nes nesupras: „Komediją labiau suvoks turintieji gyvenimiškos patirties – tie, kurie jau yra patekę į čia gvildenamas situacijas. Nemanau, kad spektaklį supras absoliutūs abstinentai, jie juk abstinentais tapo ne šiaip sau, o dėl tam tikrų priežasčių... Kadangi klastingas tirpalas visus veikia skirtingai – tai visų sluoksnių žmonės vaidinime kažką sau atras ir supras.
Komedija yra komedija. Situacijos, kurios čia vaidinamos, daugeliui atpažįstamos. Žmonėms turėtų būti juokinga, nes su kažkuriuo iš šių personažų jie galės susitapatinti, pamatyti dalį savęs“.

Lengva, šilta, žmogiška

Gatvės šlavėjo žmoną šiuosyk vaidinanti L.Rastokaitė džiaugėsi, kad režisierius alkoholizmo temą spektaklyje perteikė subtiliai, nevienpusiškai.

„Nuoširdžiai tikiuosi, kad tai žiūrovų abejingų nepaliks. Medžiaga – itin slidi, paveiki visoms amžiaus grupėms“, – sakė ji.

Profesoriaus asistente spektaklyje tapusi aktorė E.Mikulionytė, paklausta, ar šis vaidmuo kažkuo išskirtinis iš kurtų anksčiau, atsakė: „Vaidinta tiek dramų! Jau reikia ir atokvėpio, tad labai džiaugiuosi šia lengvo žanro, linksma pjese. Ji ir publikai – lengva, šilta, žmogiška. Režisieriaus dėka. Tad nuo pirmų akimirkų susitapatini su charakteringuoju profesoriumi ir pasineri į klastingo tirpalo ir būrelio veikėjų eksperimentinę kelionę...“

Spektaklis „Klastingas tirpalas“ lapkričio 22 d. 18 val. bus rodomas Klaipėdos koncertų salėje. Trukmė – 1 val. 40 min. Bilietai – po 20, 30, 40, 50 Lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų