Klaipėdiečiai švęs Martyno dieną

Lapkričio 11-ąją Klaipėdos vokiečių bendrija su miestiečiais tradiciškai švęs šv. Martyno dieną. Šv. Martyno – vargšų, piemenų ir kareivių globėjo – diena švenčiama daugelyje šalių. Kadangi šie metai – Reformacijos 500-ųjų metinių metai, tai nuspręsta Klaipėdoje šiek tiek pakeisti tradicinės šventinės eisenos maršrutą.

Tad šiemet Klaipėdos vokiečių bendrija kviečia vaikučius, jų tėvelius, senelius ir visus, norinčius paminėti šv. Martyną, ateiti su žibintais šį šeštadienį  16 val. į Skulptūrų parką, prie Tautinių kultūrų centro. Ten jų visų lauks pats Martynas, kuris ir ves šviečiančią eiseną į pagrindinę renginio vietą prie buvusios šv. Jono bažnyčios.

Šv. Martyną pradėjo minėti ir švęsti katalikiški kraštai, tačiau tradicija eiti miestų gatvėmis su žibintais rankose jau senokai prigijo ir evangeliškuose kraštuose. Rengėjai džiaugiasi, kad šiais Reformacijos jubiliejaus metais renginį maloniai sutiko įsileisti evangelikų liuteronų parapija, kurioje Simono Dacho progimnazijos mokiniai, vadovaujami teatro pedagogo Karolio Makausko, parodys Martyno legendos inscenizaciją.

Na, o vaikams skirtos tradicinės vaišės bei senoviniai žaidimai vyks lauke, buvusios šv. Jono bažnyčios vietoje. Prie tradicinio renginio vėl prisijungs Klaipėdos maltiečiai bei Klaipėdos LIONS klubo nariai. Sekdami šv. Martyno dalijimosi dvasia, visi galės ne tik sušilti, valgydami maltiečių sriubą, bet ir savo laisvanoriška auka paremti labdaringą veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių