Klaipėdiečiams – kaligrafijos ir rašto meno dirbtuvės

  • Teksto dydis:

Klaipėdiečius, kurie domisi rašto menu, kaligrafinio knygos ženklo kūrimo subtilybėmis ir kaligrafija ant audinio, birželio 14–18 dienomis į kūrybines dirbtuves kviečia A. Kliševičiaus kaligrafijos ir rašto meno mokykla.

Kaligrafų duetas – dailininkė, kaligrafė, VDA docentė Lidija Skačkauskaitė-Kuklienė ir kaligrafas, exlibrisų kūrėjas, VDA docentas Mindaugas Petrulis ves kūrybines dirbtuves „Ekslibrisas naujai“ kaligrafijos ir ekslibriso sąsajų tema. Užsiėmimai vyks adresu Daržų g. 18.

Dirbtuvių dalyviai bus supažindinti su pagrindinėmis išraiškos priemonėmis, kompozicijos pagrindais, vakarietiškos kaligrafijos taisyklėmis ir rytietiškos kaligrafijos ekspresija. Jie mokysis per vizualią emocinę išraišką atskleisti žodžio ir teksto prasmę ir, svarbiausia, kiekvienas sukurs konkretų kūrinį – šriftinį ekslibrisą pasirinktai asmenybei, įstaigai, jubiliejui. Užsiėmimo metu bus taikomos inovatyvios kūrybingumo technikos, generuojamos naujos idėjos. Dalyviams bus puiki proga atskleisti savo talentus, išlaisvinti kūrybines galias, išskleisti fantaziją.

Dailininkė tekstilininkė, kaligrafė, VDA Telšių fakulteto profesorė Zita Inčirauskienė ves kūrybines dirbtuves „Kaligrafijos ribų beieškant. Dedikacijos V. Mačerniui“. Užsiėmimai vyks adresu – Bažnyčių g. 6.

Šių kūrybinių dirbtuvių tikslas ir moto: „Įdomiai rašyti gali kiekvienas!” Įvertinant asmeninio rankraščio unikalumą, dalyviai bus supažindinti su kaligrafijos integravimu į tekstilės meną, atliks kaligrafines pratybas ant audinio ir sukurs bendrą instaliatyvią kompoziciją „Vytauto Mačernio marškiniai.“

Kadangi šios kūrybinės dirbtuvės dedikuotos V. Mačernio gimimo 100-osioms metinėms, kiekvienas dalyvis turėtų būti pasidomėjęs šio poeto kūryba, susipažinęs su V. Mačernio biografija. Organizatoriai prašo turėti pasiruošus keletą mėgstamiausių tekstų iš poeto dienoraščių, jo eilėraščių. Rekomenduojama perskaityti A. Ruseckaitės biografinį romaną apie V. Mačernį „Dūžtančios formos“, V. Mačernio poezijos knygas „Praeinančiam pasaulyje praeisiu“, „Po ūkanotu nežinios dangum“, „Sielos paveikslas“ ir kitas.

Suskaitmeninti kūrybinių dirbtuvių dalyvių darbai bus eksponuojami Kaligrafijos ir rašto meno mokyklos tinklapyje ir mokyklos socialinėse paskyrose.

Kūrybinės dirbtuvės skirtos visiems miesto bendruomenės nariams, nepriklausomai nuo amžiaus, lyties, išsilavinimo, gebėjimų, ir yra nemokamos. Įrankiais ir medžiagomis aprūpins organizatoriai. Detalūs užsiėmimų tvarkaraščiai skelbiami Kaligrafijos ir rašto meno mokyklos tinklapyje ink4.art. Į visas kūrybines dirbtuves būtina išankstinė registracija e. p.: ruta@ink4.art.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bandžiau

Bandžiau portretas
Bandžiau prisiregistruoti į šias dirbtuves, bet gavau atsakymą kad nėra tokio adreso. Gaila.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių