Klaipėdietė „Laikmečio atradimuose“ nepasiklydo

"Laikmečio atradimai" – šia tema kartu su kitais jaunaisiais šalies dailininkais tapiusi keturiolikmetė klaipėdietė Agnė Mažeikaitė savo kūriniu pakerėjo respublikinės dailės olimpiados vertinimo komisiją. Laureatė laimėjo antrąją vietą. Tai itin aukštas įvertinimas, nes olimpiadoje dalyvavo apie 70 moksleivių iš visos Lietuvos.

Šiųmetės respublikinės dailės olimpiados tema – "Laikmečio atradimai".

Olimpiadoje dalyvavusi Agnė pasirodė puikiai – tapiusi mišria technika, unikaliai perteikė šią temą konkursiniame piešinyje.

"Širdyje žinojau, kad norėsiu pavaizduoti varną. Visa tai ir atskleidžiau triptike – eskize, namų darbų piešinyje ir, vėliau, konkursiniame paveiksle, kad visi trys turų darbai atrodytų kaip vientisas ciklas. Taigi visuose piešiniuose panaudojau varnos simboliką kaip laiko simbolį", – pasakojo klaipėdietė.

Agnei ši olimpiada ne pirma – konkurse teko dalyvauti ir praėjusiais metais, tačiau tada pergalei pritrūko laiko, todėl savo piešinyje per skirtą laiką – pustrečios valandos jai nepavyko iki galo atskleisti pagrindinės minties.

Ji neslėpė, kad didžiausias iššūkis šių metų olimpiadoje buvo valandų, numatytų darbui, skaičiavimas ir streso suvaldymas.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Agnės aistra piešimui pasireiškė nuo pat mažens – dailės studiją "Varsa" ji pradėjo lankyti jau nuo antros klasės.

Niekas neateina savaime, reikia labai daug įdarbio ir noro. Mergina yra ryžtinga, žino, ko siekia.

Pasak mokytojos-ekspertės Loretos Laurinavičienės, Agnės išskirtinis bruožas – smulkmeniškas detalumas.

"Agnė labai gerai dėlioja mintis ir kompoziciją. Manyčiau, kad niekas neateina savaime, reikia labai daug įdarbio ir noro. Mergina yra ryžtinga, žino, ko siekia. Aišku, yra gabumai, jinai tiesiog juos lavina čia, studijoje. Taip pat ji daug dirba ir namuose", – teigė L.Laurinavičienė.

Mokytoja neslepia, kad olimpiadoje gali dalyvauti ne kiekvienas – tam reikia išskirtinių bruožų.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Turi būti vaikas ir gabus, ir komunikabilus, mokėti valdyti įvairias technikas. Nes olimpiadoje yra griežtas laiko limitas, per kurį turi parodyti viską, ką gali, ką sugebi. Olimpiadoje gali dalyvauti visi vaikai, kurie nori ir gali, tačiau ne kiekvienas jų pajėgus mobilizuotis šitam reikalui", – teigė mokytoja.

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro dailės studijos "Varsa" mokinė sužibėjo jau ne pirmą kartą – A.Mažeikaitė yra gavusi ir daugiau respublikinių bei tarptautinių apdovanojimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių