Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdietei – įvertinimas iš Japonijos

2014-12-22 12:38
Pripažinimas: P.Daugėlaitės darbas išrinktas geriausiu iš Europos žemyno jaunųjų dailininkų piešinių.
Pripažinimas: P.Daugėlaitės darbas išrinktas geriausiu iš Europos žemyno jaunųjų dailininkų piešinių. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Dešimtmetės klaipėdietės Patricijos Daugėlaitės piešinys Japonijoje surengtame tarptautiniame vaikų piešinių konkurse pripažintas vienu geriausių.

Klaipėdietės ir jos draugų piešiniai dalyvavo penkioliktajame vaikų piešinių konkurse, į kurį buvo nusiųsta 21 284 darbai iš 81 valstybės. Šiemet vaikai buvo paraginti piešti gamtosaugine tema "Žemė – stebuklinga planeta".

Patricijos darbas buvo įvertintas pirmąja premija Europos regione jos amžiaus grupėje. Klaipėdietė sulaukė dovanos iš tolimosios Japonijos – dėžutės dailių pieštukų, jai padovanota ir įrėminta jos piešinio kopija. Mergaitės darbas bus panaudotas gaminant kalendorius bei atvirukus.

Patricija lanko dailės studiją "Varsa". Jos piešimo mokytoja Loreta Laurinavičienė džiaugiasi dirbanti su talentinga mergaite.

P.Daugėlaitė yra dalyvavusi ne viename tarptautiniame konkurse ir sulaukusi diplomų iš tolimiausių šalių. Šis laimėjimas jai kol kas reikšmingiausias.

"Per 30 mano darbo su vaikais metų tai yra ketvirtas kartas, kai mūsų vaikai laimi pirmąją premiją. Tokio lygio konkurse būtų ypatingas atvejis, jeigu piešinys būtų bent pastebėtas, o jau laimėta premija yra labai didelis įvertinimas", – teigė L.Laurinavičienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų