Klaipėdoje – daugiau kultūrinio švietimo

Uostamiestyje duris atvėrė meno namai ARTYN, kurie klaipėdiečiams siūlo įvairiausias veiklas – nuo dailės ir šokių iki fotografijos bei teatro kursų. Atidarymo proga koncertavo grupė "Atika", kuri po ilgo laiko pradėjo savo turą ir pristato naują albumą.

Gedimino Šimkaus teatro ARTYN režisierės, įkūrėjos bei meno namų ARTYN steigėjos Martos Wendland teigimu, ji norėjo visus talentingus teatro aktorius, kurie moka įvairiausių dalykų ir norėtų savo talentais pasidalyti su kitais žmonėmis, suburti į vieną vietą.

Meno namų steigėjos teigimu, joks talentas negali būti paslėptas, juo reikia dalytis ir ugdyti kitus.

Meno namai, kaip ir teatras, yra skirtas suaugusiesiems, kad suaugęs žmogus nepamirštų savęs, galėtų įgyvendinti senas svajones ar tiesiog pradėtų naują, jam malonią veiklą.

Dabar šie kūrėjų namai įvairius užsiėmimus siūlo tik suaugusiesiems, tačiau ateityje aktoriai žada į kai kurias veiklas įtraukti ir vaikus bei jaunimą.

Pasak M.Wendland, tai kol kas vieninteliai meno namai Klaipėdoje, kurie siūlo kultūrinį švietimą suaugusiesiems, kur žmogus per tam tikrą laiką gali įgyti įgūdžių, ateiti ir įgyvendinti savo svajones.

Pavadinimas ARTYN reiškia buvimą arti vienas kito, o Klaipėdai – artėjimą link meno saviugdos bei kultūrinio švietimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių