Klaipėdoje – muzikinio projekto „DRIEZHAS“ koncertas

  • Teksto dydis:

„DRIEZHAS“ – intelektualiosios elektroninės muzikos projektas, gyvuojantis jau nuo 1998-ųjų. Projektas, sukurtas muzikos kūrėjo bei prodiuserio Kristijono Lučinsko, prieš dvejus metus tapo duetu, kai Kristijonas į kūrybinę draugiją pasikvietė ambicingą bei įvairiapusę menininkę Ievą Astromskaitę, kuri skina laurus ne tik vokalo, bet ir poezijos konkursuose.

„DRIEZHAS“ koncertas, įvyksiantis lapkričio 8 d. naujai įsikūrusioje APEIRONO teatro erdvėje, yra pirmoji renginių ciklo „MES ESAME“ dalis. „MES ESAME“ – projektas, uostamiesčio gyventojams pristatantis įvairių sričių jaunuosius menininkus, šiuo metu kuriančius ar studijuojančius Lietuvoje bei užsienyje, supažindinantis su menininkų kūryba, siekiant užmegzti ilgalaikius ryšius, dalytis patirtimi ir idėjomis.

Gimusi ir užaugusi Klaipėdoje, „DRIEZHAS“ balsas ir dainų tekstų autorė, I. Astromskaitė šiuo metu Vilniaus universitete studijuoja kultūros istoriją ir antropologiją, tačiau muzika ir poezija, lydėjusi Ievą nuo pat vaikystės, vis dar užimą tokią pat svarbią vietą jos gyvenime.

„Pradėjau dainuoti dar mokykloje, vėliau mokiausi Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokykloje, taip pat baigiau smuiko klasę, muzikavau su Linu Švirinu. Būdama šešiolikos išvažiavau į Vilnių mokytis džiazo vokalo Juozo Tallat Kelpšos konservatorijoje. Per šį laikotarpį laimėjau keletą muzikos konkursų – tiek smuiko, tiek džiazo vokalo, taip pat ir asmeninės kūrybos.

Prieš dvejus metus išleidau debiutinę poezijos knygą „Dulkėm ir žiedlapiais“. Projekte „DRIEZHAS“ ėmiau dainuoti vos baigusi konservatoriją. Buvau prikaupusi tekstų, kurie nesugulė į eilėraščius, tad visai neblogai įsiliejo į „DRIEZHAS“ muziką".

Tandemo bendradarbiavimo rezultatai per 2012 metus sugulė į naująjį albumą, kurio pavadinimas „Gonija“, gimęs iš žodžių žaismo, pasirodė esąs simboliškas – graikų kalboje žodis „gonos“ reiškia sąsają su naujos gyvybės atėjimu į pasaulį.

Jaukioje, naujai įsikūrusioje APEIRONO teatro erdvėje, lapkričio 8 d., penktadienį, 19 val., melomanų lauks spalvingos etno pynės, užburiantys tekstai, įtraukiantys ritmai ir itin estetiškas skambesys. „DRIEZHAS“ koncerto metu be naujausiojo albumo „GONIJA“ kūrinių išgirsite tiek senų, tiek visiškai naujų, dar niekur nepublikuotų kūrinių.

KONCERTAS NEMOKAMAS
Data: Lapkričio 8 d., penktadienis
Vieta: APEIRONO teatras (Turgaus g. 16 / Tiltų g. 12, 3 a.)
Durys atsidaro: 18:30 val.
Koncerto pradžia: 19 val.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sėkmės:)

Sėkmės:) portretas
Aš už kuriančius žmonės, kuo tokių daugiau, tuo geriau. Tad tiesiog linkiu sėkmės!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių