Klaipėdoje – muzikos viršūnių susitikimas

  • Teksto dydis:

Kiekvieną dieną pasaulyje vyksta daug aukščiausio lygio viršūnių susitikimų, į kuriuos renkasi politikos ir verslo atstovai. Klaipėdos koncertų salė, norėdama pabrėžti renginio svarbą ir išskirtinumą, šventinės klasikos festivalio „Salve Musica“ gruodžio 11-osios koncertą pavadino „Muzikos viršūnių susitikimais“.

Tą vakarą scenoje pasirodys išties nepaprastos asmenybės: charizmatiškasis pianistas, tarptautinių konkursų laureatas Alexanderis Paley (JAV) ir Lietuvos nacionalinės premijos laureatas, dirigentas Gintaras Rinkevičius. Šis batutos virtuozas meistriškai valdys jau daugiau nei ketvirtį amžiaus jo vadovaujamą Lietuvos valstybinį simfoninį orkestrą, o fortepijono virtuozas ne tik temperamentingai kalbins instrumentą, bet ir stulbins savo neišsenkama energija. Iš pianisto sklindantis begalinis muzikavimo džiaugsmas ir įtaiga, taip pat ir netikėtos žinomų kūrinių interpretacijos visuomet traukia publikos dėmesį.

A.Paley koncertų Klaipėdoje skaičius jau artėja prie 30-ies. Įdomu, kad pirmasis jo kaip solisto pasirodymas čia su simfoniniu orkestru įvyko 2006-aisiais ir būtent su G.Rinkevičiaus vadovaujamu kolektyvu. Tąkart buvo atlikti du Ludwigo van Beethoveno fortepijoniniai koncertai. 2012-aisiais jie kartu interpretavo visus tris P.Čaikovskio fortepijoninius koncertus.

„Muzikos viršūnių susitikimų“ programoje taip pat karaliaus fortepijonas. A.Paley su orkestru atliks abu Fryderyko Chopino koncertus fortepijonui ir orkestrui Nr. 1 e-moll ir Nr. 2 f-moll. Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro skambesio magija dar ryškiau išsiskleis Sergejaus Rachmaninovo „Simfoniniuose šokiuose“. Visą vakarą skambės romantinių melodijų girliandomis padabinta muzika, melomanams žadanti porą jausmingų ir įsimintinų valandų. Koncerto pradžia – 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių