Klaipėdoje susipins slavų kultūros

Artėjantį savaitgalį uostamiestyje ims šurmuliuoti jau tradicinėmis tapusios slavų kultūros dienos. Prisistatys lietuvių, baltarusių, rusų ir ukrainiečių meninės grupės.

Gruodžio 3–6 ir 13–15 d. vyks slavų kultūros dienoms skirti nemokami renginiai, kūrybiniai susitikimai. Miestiečiai turės išskirtinę galimybę iš arčiau susipažinti su unikaliais folkloro specialistais-etnografais iš Rusijos Elena Krasnopevtseva ir Olegu Konšinu.

Pasak renginio organizatorės folkloro asociacijos "Večiora" prezidentės Marijos Serebriakovos, šios tarptautinės programos tikslas – vykdyti kultūros mainus tarp lietuvių, baltarusių, rusų, ukrainiečių vaikų, jaunimo ir suaugusių tautinių bendruomenių meninių grupių.

"Seminaro "Mano protėvių kultūros palikimas" metu klaipėdiečiai galės susipažinti su slavų tradicinės kultūros apraiškomis, siekiančiomis praeities kartas, ir pabendrauti su žymiais pedagogais, atvyksiančiais į Lietuvą pasidalyti savo žiniomis ir patirtimi. Folkloro asociacija "Večiora" kviečia visus savo gerbėjus aktyviai dalyvauti šiuose renginiuose", – ragino M.Serebriakova.

Jau šį šeštadienį 14.30 val. Dievo Motinos Globėjos ir Šv. Mikalojaus parapijos sekmadieninėje mokykloje gyventojai kviečiami į viešą kūrybinį susitikimą su E.Krasnopevtseva, kuri yra Maskvos vaikų ir jaunimo kūrybos rūmų ansamblio, pirmojo vaikų etnografinio ansamblio Rusijoje "Veretionce" įkūrėja ir vadovė, žymi liaudies kultūros ir tradicijų konsultantė.

"Tai žmogus, kurio dėka šimtai vaikų tapo folklorinės tradicijos puoselėtojais", – pažymėjo organizatoriai.

Gruodžio 13 d. 18 val. toje pačioje vietoje vyks kūrybinis susitikimas su autentiško Požariščės kaimo įkūrėju O.Konšinu. Ansamblio "Uftiužanočka" meninis vadovas, Vologdos srities Niuksensko liaudies kūrybos centro etnografijos ir folkloro skyriaus vyriausiasis metodininkas pristatys filmą apie minėtą kaimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių