Klaipėdoje vyks filmo apie Anikę iš Taravos premjera

  • Teksto dydis:

Legendos atgyja. Rugsėjo 15 d. 18 val. Klaipėdos kultūros fabrike (Bangų g. 5A) numatyta meninės dokumentikos filmo „Anikė. Meilės istorija“ premjera.

Prūsų kilmės poetas Simonas Dachas iš Mėmelio ne tik pirmasis apdainavo savo gimtąjį miestą, bet ir sukūrė jį išgarsinusią poemą apie nuostabią mergaitę Anikę iš Taravos.

Šią istoriją, virtusią legenda, savo filme „Anikė. Meilės istorija“ Klaipėdos žiūrovams pristatys jo kūrėjai – režisierė Inesa Kurklietytė ir filmo idėjos autorius, prodiuseris Kęstutis Meškys.

Daugiau nei 50 min. trukmės kino juostoje, skambant žinomo vokiečių kompozitoriaus Sveno Helbigo muzikai bei garsiajai Anikės giesmei, žinomi klaipėdiečiai, daugelio publikacijų autoriai Antanas Stanevičius ir Jovita Saulėnienė pasakoja apie istorinius faktus, kuriuos lydi kino kronikos ir K. Meškio daugelį metų filmuoti Anikės papėdėje vykusių įvykių kadrai. Filmas ne tik pasakoja apie legendinę Anikės iš Taravos ir poeto meilės istoriją, bet ir apie užgimusią klaipėdiečių meilę Anikės skulptūrai, tapusiai miesto simboliu.

Filmą kūrė Audiovizualinų menų industrijos inkubatoriaus kūrybinė grupė – režisierė I.Kurklietytė, operatorius Aleksandras Brokas, montažo režisierius Ričardas Matačius, garso režisierius Ramūnas Jasutis. Filmo sukūrimą iš dalies finansavo Klaipėdos miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių