Klaipėdos etnokultūros centre – P. Dužinsko drožinių paroda

  • Teksto dydis:

Klaipėdos etnokultūros centras kitą savaitę buria į Prano Dužinsko medžio drožinių parodos atidarymą.

P. Dužinskas – konkursinės liaudies meno parodos „Aukso vainikas“ respublikinio turo 2013 m. laureatas, nenuilstantis tautodailininkas, perkopęs 80-metį ir daugiau nei pusšimtį metų pašventęs dekoratyvinei ir sakralinei liaudies dailei.

Pagrindinė tautodailininko kūrybinė medžiaga – medis, kuris patyrusiose meistro rankose virsta įspūdingais meno kūriniais. Iš liepos, beržo, drebulės, uosio ar ąžuolo gimsta laikrodžiai, dekoratyvinės vazos, lėkštės, kaukės, žvakidės, siužetiniai bareljefai, auksarankis meistras taip pat gamina ir dekoruoja baldus. P.Dužinsko išdrožinėti bažnytiniai altoriai, ąžuolinės sakralinės skulptūros ir koplytstulpiai puošia Tryškius (Telšių raj.), kur jis gyvena ir kuria jau daugiau nei pusšimtį metų, taip pat įvairius Lietuvos miestelius ir kitas vietoves. Vertinami svetur meistro drožiniai pateko į Norvegijos, Rusijos Amerikos, Kanados, Japonijos bei kitų užsienio kolekcininkų rankas.

Klaipėdos etnokultūros centro archyvo nuotr.

P. Dužinsko drožinių parodos atidarymas – spalio 20 d. 17.30 val. Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10). Renginio dalyvių skaičius ribotas, būtina registracija tel. (8 46) 312 113. Paroda veiks iki lapkričio 21 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių