Klaipėdos festivalio finalą vainikuos gala koncertas

  • Teksto dydis:

Antrojo Klaipėdos festivalio finalas sujungs Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ir kviestinius solistus. Rugpjūčio 7 d. 18 val. Klaipėdos elingą užlies operos gala koncertas, skirtas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro 35 metų veiklos sukakčiai.

Aktualu mūsų laikais

Gražiausias arijas ir duetus iš populiariausių operų, operečių ir miuziklų publikai dainuos teatro solistai Beata Ignatavičiūtė, Dalia Kužmarskytė, Rita Petrauskaitė, Mindaugas Rojus, Vilius Trakys ir kviestiniai dainininkai Almas Švilpa (Vokietija), Tarasas Shtonda (Ukraina), Kristianas Benediktas (Vokietija), grieš Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninis orkestras, kuriam diriguos teatro vyriausiasis dirigentas Tomas Ambrozaitis.

„Dainuosiu žymiuosius Mefistofelio kupletus „Vien tik auksas valdo mus“ iš Ch.Gounod operos „Faustas“. Mefistofelio personažas man nėra artimas, tačiau jis suteikia galimybę pasiųsti žiūrovams vokiečių literatūros klasiko J.W.Goethe’s žinutę apie pasaulyje ir žmogaus prigimtyje kerojantį dviveidiškumą. Ši tema ypač aktuali mūsų laikais. Kviečiu dar kartą įsigilinti į garsiąją frazę ir užtvirtinti ją kaip neiginį – ne „vien tik auksas valdo mus“, – kalbėjo gala koncerte dainuosiantis A.Švilpa.

Įkvepia ir meta iššūkį

„Gala koncerte atliksiu Kanijo ariją „Vesti la giubba“ iš G.Puccini operos „Pajacai“ ir kartu su solistu A.Švilpa padainuosime Nadiro ir Zurgos duetą „Au fond du temple saint“ iš G.Bizet operos „Perlų žvejai“. Viena ryškiausių minčių, skambanti mano dainuojamoje žymiojoje princo Kalafo arijoje „Nessun dorma“ iš G.Puccini operos „Turandot“ – „Nugalėsiu, nugalėsiu, nugalėsiu!“. Šio herojaus ryžtas, kova ir pergalė mus įkvepia ir meta mums iššūkį... Kol svajojame, kuriame, kovojame, galiausiai nugalime, tol mes gyvename. Todėl visiems linkiu: svajokite, tikėkite, kurkite ir nugalėsite“, – sakė tenoras K.Benediktas (Vaidas Vyšniauskas).

Tai laikui nepavaldi muzika, ne vieną dešimtmetį žavinti muzikinio teatro gerbėjus, tačiau kaskart suskambanti naujai, tarsi pirmą kartą.

„Mari (solistė R.Petrauskaitė) ir Sulpicijaus duetas iš G.Donizetti komiškos operos „Pulko duktė” – didžiausias, sudėtingiausias ir daugiausiai nuoširdaus darbo pareikalavęs kūrinys. Dainuodamas didžiuojuosi „savo užauginta Mari“, jos manieromis. Operoje Mari – neatsiejama pulko dalis, kaip spindulėlis sudėtingame visų pulko karių gyvenime. Didžiulė garbė bus dainuoti koncerte, kuriame pasirodys tiek nuostabių solistų“, – džiaugėsi V.Trakys.

Išsvajota sielos muzika

„Gala koncerte atliksiu tris kūrinius: Mari ir Sulpicijaus (solistas V.Trakys) duetą iš G.Donizetti operos „Pulko duktė”, Adinos ir Dulkamaros (solistas T.Shtonda) duetą iš G.Donizetti operos „Meilės eliksyras” ir Undinės dainą iš A.Dvoržako operos „Undinė“. Abu duetai virtuoziški, entuziastingi, uždegantys, energingi, susipynę skambiausių melodijų motyvais. Ypač džiaugiuosi galėdama dainuoti publikai gerai pažįstamą, visų pamėgtą Undinės „Dainą mėnuliui“ . Apie ją ilgai svajojau. Visada domėjausi šio kūrinio atlikimo subtilybėmis, dažnai klausydavausi kitų solistų atliekamų versijų. Tai mano sielos muzika. Ši daina pasakoja apie Undinės dvasinį virsmą, užgimstantį tyrą ir trapų meilės jausmą, kuris šiam pasauliui būtinas lyg grynas oras“, – teigė solistė R.Petrauskaitė.

„Koncerte dainuosiu Tevjė dainą „Jei turtingas būčiau“ iš J.Bocko miuziklo „Smuikininkas ant stogo“. Pienininkas Tevjė – itin spalvingas personažas, jo pasisakymus galima cituoti kaip liaudies išmintį – išgirdai ir įstringa ilgam. Be to, ją galima ir praktiškai pritaikyti. Miuzikle skambančios Tevjė dainos artimos ir aktualios visų kartų žmonėms. Tai laikui nepavaldi muzika, ne vieną dešimtmetį žavinti muzikinio teatro gerbėjus, tačiau kaskart suskambanti naujai, tarsi pirmą kartą“, – tvirtino M.Rojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių