Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos istorija – moksleivių darbuose

2023-06-17 02:00

Šią savaitę senamiesčiu vaikštinėję klaipėdiečiai pastebėjo išskirtinį reginį – ant Kalvystės muziejaus sienos klijuojamas keramines plokštes, kuriose – klaipėdietiški istoriniai vaizdai.

Finišas: nors plokštės jau sukabintos, darbininkai dar turės sutvarkyti sieną, kad ši atrodytų tvarkingai.
Finišas: nors plokštės jau sukabintos, darbininkai dar turės sutvarkyti sieną, kad ši atrodytų tvarkingai. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Praeiviai sustojo pasigrožėti, nufotografuoti, kai kuriems kilo klausimų, dėl kokios priežasties plokštės būtent čia kabinamos.

Idėjos organizatoriai – Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras savo feisbuko paskyroje atskleidė, kad projekte dalyvavo net 300 moksleivių. Visų jų darbas skirtas Klaipėdos 770-ajam gimtadieniui.

Projekto partneriai – Mažosios Lietuvos istorijos muziejus (MLIM) ir Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centras.

„2022 m. startavo projektas „Klaipėdos istorijos ženklai“, skirtas paminėti miesto 770-ąjį jubiliejų. Jame dalyvavo 300 mokinių iš 14 mokyklų. Projektą koordinavo Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro keramikos mokytojos Vida Daukšienė ir Romana Kulik, projekto partneriai – Mažosios Lietuvos istorijos muziejus (MLIM) bei Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centras. Pavasarį mokinių sukurtos keraminės plokštės su mūsų miesto istorijos vaizdais buvo eksponuojamos Kalvystės muziejuje, o dabar gula į sieną šalia šio muziejaus. Darbai sparčiai vyksta. Džiaugiamės, kad mokinių kūriniai jau netrukus papuoš Klaipėdos senamiestį“, – žinia pasidalijo Moksleivių saviraiškos centro atstovai.

Anot V. Daukšienės, kūrėjų amžius ir darbų tematika – įvairi.

„Kadangi amžius buvo nuo pirmos iki 12 klasės, darbų atsirado įvairiomis temomis. Atsitiko geriausias variantas – 200 darbų dabar yra įmontuota į sieną. Trečiadienį buvo užtrinti visi tarpeliai, apdailininkai visą sieną baigs dažyti kitą savaitę“, – sakė V. Daukšienė.

Itin didelė svarba teikta Klaipėdos miesto herbui. Klaipėdos turizmo ir informacijos centro atstovai tikino, kad jam atsiradus uostamiesčio svečiai turės naują lankytiną objektą.

Ji taip pat pranešė, kad netrukus ant sienos atsiras ir visuomenininko Dionizo Varkalio portretas.

„Muziejus priprašė, kad kažkas iš mokytojų su moksleiviu imtųsi lipdyti D. Varkalio portretą. Nulipdyti buvo susitarta su „Verdenės“ progimnazijos mokytoju. Po to buvo kreiptasi į S. Vilkienę, kuri gamina karpinius, ji perdavė D. Varkalio profilį, pagal kurį buvo sukurta plytelė. Plytelė pirmadienį buvo išdegta, antradienį nuspalvinta, trečiadienį visą dieną ją degėme. Penktadienio rytą nuvešime apdailininkams. Tai bus paskutinė įmontuota plytelė“, – pažymėjo pašnekovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų