Klaipėdos metų knygos konkursas sulaukė 28 leidinių

  • Teksto dydis:

Klaipėdos metų knygos konkursas, 16-ąjį kartą rengiamas miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos, šiemet jau sulaukė pirmųjų dalyvių paraiškų.

Konkurse „Klaipėdos knyga 2021“ pareiškė norą dalyvauti keturios uostamiesčio leidyklos: Klaipėdos universiteto leidykla, „Libra Memelensis“, „Eglė“, „Druka“ ir keturi leidėjai: Lietuvos jūrų muziejus, „Si:said“ galerija, Klaipėdos apskrities I.Simonaitytės ir Neringos savivaldybės Viktoro Miliūno viešosios bibliotekos, taip pat aštuoni autoriai klaipėdiečiai: Gintaras Grajauskas, Juozas Šikšnelis, Dainius Sobeckis, Darius Musteikis, Jūratė Sučylaitė, Daiva Molytė-Lukauskienė, Bronius Puidokas ir Ernestas Žvaigždinas.

Konkursui jau pateiktos 28 knygos. Dalyvių sąrašas dar gali pasipildyti, nes knygas konkursui galima teikti iki sausio pabaigos.

Organizatoriai tikisi, kad konkursas prasidės vasario 24-ąją – tą dieną klaipėdiečius biblioteka pakvies į knygos šventę ir 2021 m. uostamiestyje išleistų knygų bei klaipėdiečių autorių knygų parodą. Vasario 24-ąją prasidės ir populiariausios metų knygos rinkimai.

Konkursą užbaigti planuojama balandžio pabaigoje, per Nacionalinę bibliotekų savaitę. Preliminari data – balandžio 27-oji. Bet galimas dalykas, kad nesibaigianti pandemija gali savaip pakoreguoti rengėjų planus.

Bet kokiu atveju visos knygos, dalyvaujančios konkurse, bus pristatytos visuomenei. „Labai norėtumėme gyvų pristatymų, leidėjų, autorių ir skaitytojų prasmingų susitikimų – labai tikimės, kad taip ir bus, – sakė I. Kanto bibliotekos Meno skyriaus vedėja Birutė Skaisgirienė. – Bet turime planą ir force majeure atvejui. Tuomet virtualius knygų pristatymus rengsime mūsų bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinio įrašų studijoje.“

Šio konkurso misija – palaikyti ir skatinti knygų leidybą uostamiestyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių