Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos renginiai (programa)

2015-04-22 12:32
DMN inf.
DMN nuotr.

Lietuvos bibliotekininkų draugija 2015 metų balandžio 23 – 29  dienomis skelbia 15-ąją, Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę „Biblioteka: informacija ir žinios – kiekvienam“.

Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka savo lankytojams dovanos įspūdingą savaitę: įvairūs renginiai, susitikimai, edukaciniai užsiėmimai, akcijos, atrakcijos ir konkursai mažiems ir dideliems. Kadangi 2015 paskelbti Etnografinių regionų metai, ypatingas dėmesys skiriamas šio krašto rašytojų kūrybai.

Biblioteka keliauja į svečius

Savaitė prasidės 11 val. linksmaisiais skaitymais Klaipėdos miesto vaikų ligoninėje, o 12 val. - Nijolės Kepenienės knygelių „Dorotėja ir Girgždulis“ bei „Verpėjėlė“ sutiktuvėmis Vaikų skyriuje (Danės g.7). Savaitės metu vaikai sulauks ypatingo dėmesio – garsiniai skaitymai, kūrybiniai užsiėmimai, smagios viktorinos, žaidimai.  Bibliotekoje apsigyvenusios dvi išprotėjusios mokslininkės KOLBA ir SPROGĖ balandžio mėn. gimusiems skaitytojams padovanos naujausią edukacinę programą „Smagioji laboratorija“.

Akcijos ir konkursai

Konkursas „Linksmasis žemaitiškas diktantas“, kurio tikslas - kuo originaliau perrašyti tekstą iš bendrinės kalbos į žemaičių tarmę. Tekstas jau paskelbtas bibliotekos svetainėje www.biblioteka.lt. Galima rašyti ir siųsti el.paštu arba balandžio 23 d. nuo 16-18 val. Pempininkų filiale (Taikos pr.79/81A). Laukia dovanos. Žemaitę! Sauguokem ir myliekem sava tarmė!

Startuoja akcija „Skaitymo iššūkis“. Jaunimo skyrius kviečia skaityti I. Simonaitytės „Pavasarių audroj“ ištraukas, nufilmuoti, paskelbti nuorodą ant bibliotekos facebook‘o sienos https://www.facebook.com/JaunimoBiblioteka ir perduoti šį skaitymo iššūkį savo draugams: kitai mokyklai, klasei, draugui ar draugų grupei, o gal net mokytojams ir kam tik norisi. Skaityti galima - paprastai, vaidmenimis, choru ir būtinai nuo tos vietos, kur baigė kiti. Daugiausiai „patinka“ surinkęs video filmukas galės tikėtis prizo. Skaityti galima visą gegužės mėn.

IT laboratorija jaunimui

Ar matėte kaip kompiuteris atrodo iš vidaus? Balandžio 28 d. 15 val. Pempininkų filiale jaunuoliai kviečiami ne tik žaisti kompiuterinius žaidimus, bet ir pabandyti išsiardyti kompiuterį, pažvelgti į jo smegenų vingius. Balandžio 23 d. 15 val. Jaunimo skyrius kviečia visus į pasimatymą su elektroninėmis knygų skaityklėmis „Skaitykime išmaniai“.

Informaciniai pranešimai Pempininkų filiale

Kiekvienas žmogus turi teisę į prieigą, naudojimą ir dalijimąsi informacija. Apie informacijos propagandą ir informacinių karų problemas kalbės Lietuvos kariuomenės strateginės komunikacijos specialistai Karolis Zikaras ir Tomas Čeponis (balandžio 24 d. 17 val.). O norintiems sužinoti savo stipriausias charakterio savybes, balandžio 27 d. 17.30 val. galės apsilankyti seminare „Stipriųjų charakterio savybių ir talentų nustatymas pagal veido bruožus“ (lektorė Vida Daukšienė).

Baigiamasis koncertas

Balandžio 28 d. bibliotekų savaitės programą vainikuos Editos Barauskienės knygos „Tolminkiemio sodininkas“ pristatymas (17.30 val. Meno skyriuje) ir bibliotekininkės Sandros Viluckytės koncertinė programa (17.30 val. Pempininkų fil.)

Renginiai

Balandžio 23 d.

12 val.  Vaikų skyriuje (Danės g. 7)
Nijolės Kepenienės knygelių „Dorotėja ir Girgždulis“ bei „Verpėjėlė“ sutiktuvės.

15 val. Jaunimo skyriuje (Tilžės g. 9)
„Skaitykime išmaniai“ – pasimatymas su elektroninėmis knygų skaityklėmis.

15 val. „Ruoniuko“ filiale (Kalnupės g. 13)
Kūrybinis užsiėmimas vaikams "Biblioteka - nuotykių lobynas".

16 val. Pempininkų filiale (Taikos pr. 79/81A)
Konkursas „Linksmasis žemaitiškas diktantas“. Originaliai perrašysite tekstą iš bendrinės kalbos į žemaičių tarmę, būsite apdovanoti bibliotekos įsteigtais prizais.

Balandžio 24 d.

17 val. Pempininkų filiale (Taikos pr.79/81A)
Pranešimai „Informacinis karas ir propaganda Lietuvoje“ bei  „Istorija kaip informacinio karo ginklas“. Dalyvauja Karolis Zikaras ir Tomas Čeponis – Lietuvos kariuomenės strateginės komunikacijos specialistai.

Balandžio 27 d.

15 val. Jaunimo skyriuje (Tilžės g.9)
Kūrybinio rašymo užsiėmimai „Fantazijos šalies istorijos“. Užsiėmimus veda Sondra Simanaitienė. Išankstinė registracija į užsiėmimų ciklą (balandžio 21, 27, 30 d.): tel. 314728, [email protected]

17.30 val. Pempininkų filiale (Taikos pr.79/81A)
Seminaras „Stipriųjų charakterio savybių ir talentų nustatymas pagal veido bruožus“. Lektorė Vida Daukšienė.

Balandžio 28 d.

10.30 val. Vaikų skyriuje (Danės g. 7)
Klaipėdos miesto darželių varžytuvės „Drąsūs, linksmi, sumanūs“. Smagios viktorinos, žaidimai.

11 val. „Karlskronos“ filiale (Laukininkų g. 50)
Garsinio skaitymo valandėlė darželinukams “Ir aš paseksiu pasaką”.

15 val. Pempininkų filiale (Taikos pr. 79/81A)
IT laboratorija jaunimui „Pažvelk į kompiuterį iš vidaus“: ardom, susipažįstam ir surenkam iš naujo.

17.30 val. Pempininkų filiale (Taikos pr. 79/81A)
Baigiamasis bibliotekų savaitės renginys: trumpametražio filmo „Mūsų biblioteka" pristatymas,  bibliotekos darbuotojos Sandros Viluckytės koncertinė programa.

17.30 val. Meno skyriuje (J. Janonio g. 9)
Editos Barauskienės knygos „Tolminkiemio sodininkas“ pristatymas. Dalyvauja autorė, renginį veda KU Istorijos fakulteto dekanė Silva Pocytė.

Parodos

Vaikų skyriuje (Danės g. 7)

Klaipėdos licėjaus antrokų piešinių paroda „Ateities biblioteka“.

„Karlskronos“ filiale (Laukininkų g. 50)
L/d „Dobiliukas“ vaikų ir tėvelių kūrybinė darbelių paroda “Aš kuriu knygelę”. Auklėtojos Vaida Giedrytė ir Dalė Kikilienė.

„Ruoniuko“ filiale (Kalnupės g. 13)
L/d "Versmė" auklėtinių kūrybinių darbų paroda  "Aš iliustruoju pasaką". Auklėtojos Sigutė Svirkienė ir Danutė Daukintienė. Logopedė Loreta Zakarienė.

Suaugusiųjų išmanioji mokykla

Balandžio 20 - 24 d.  Skaitytojų aptarnavimo skyriuje (Turgaus g. 8)
9 val. kompiuterinio raštingumo pradžiamokslis suaugusiems „Išmokime dirbti kompiuteriu“, rusų k. (registracija tel. 314723).

Balandžio 20 – 24 d. Pempininkų filiale (Taikos pr. 79/81A)

10.15 val. mokymai gyventojams „Darbas su MS Office  taikomosiomis programomis MS Word 2010, MS PowerPoint 2010“ (registracija tel. 346301).

Biblioteka keliauja į svečius

Balandžio 23 d. 11 val. Linksmieji skaitymai Klaipėdos miesto vaikų ligoninėje „Pasakėlė prieš miegą“

Vaikų skyriuje, Pempininkų ir „Ruoniuko“ filialuose startuoja nauja edukacinė programa „Smagioji laboratorija“ - dovana bibliotekos skaitytojams.

Akcijos

Skaitymo iššūkis

Vienas arba su draugais skaityk I. Simonaitytės "Pavasarių audroj" ištraukas, nufilmuok ir įkelk nuorodą ant Jaunimo bibliotekos facebook‘o sienos. Perduok šį skaitymo iššūkį savo draugams: kitai mokyklai, klasei, draugui ar draugų grupei, o gal net mokytojams ir kam tik norisi. Skaityti galima - paprastai, vaidmenimis, choru ir būtinai nuo tos vietos, kur baigė kiti. Paliekame visišką laisvę jūsų išmonei. Daugiausiai patinka surinkęs video filmukas gali tikėtis prizo. Kūrinį galite rasti I.Simonaitytės Raštų T.2.

Akcijos pradžia balandžio 23 d. https://www.facebook.com/JaunimoBiblioteka Smagaus skaitymo!

Užduodamas Dienos Klausimas  

Kas slepiasi už trijų raidžių UDK? Trys klausimai – trys atsakymai. Bibliotekų savaitės metu (balandžio 23, 24, 27 d.) tapk bibliotekos draugu facebook‘e, sek dienos klausimą, užfiksuok atsakymą komentarų eilutėje ir laimėk bibliotekos suvenyrą. Draugaukime https://www.facebook.com/kmsvb

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų