Klaipėdos pilies teatras intriguoja premjera

  • Teksto dydis:

Ketvirtąjį veiklos dešimtmetį pradėdamas Klaipėdos pilies teatras publikai paruošė laikmečio aktualijomis pulsuojančią premjerą – teatro meno vadovo ir režisieriaus Alvydo Vizgirdos naują pastatymą „Prisiminimai apie Kiaulių gatvės gyventojus“.

Tai inscenizacija pagal Juozo Grušo „Tris paradoksines noveles apie švarą“ ir Leonido Andrejevo komediją „Monumentas“. Intriga užkoduota jau spektaklio žanro formuluotėje – įžanginis žodis kvailumo enciklopedijai. Programėlėje cituojamas (ne)žinomas režisierius: „Iš tribūnų ir dienraščių puslapių kasdien girdime kalbant apie mūsų teises ir laisves, neįgaliųjų globą, talentų ugdymą ir puoselėjimą, „sinergijos“ būtinumą, plėtojant pažangos formas. Bet tiems, nuolat kalbantiems, visiškai nesvarbu nei žmonių talentai ar poreikiai, nei jokia „sinergija“, nes galvojama tik apie save, savo puodą ir pilvą, savo piniginę ir subinę. Nekenčiu vietos, kurioje man tenka gyventi... Ji daugiau nieko nebegali parodyti, nebent dviprasmiškus valdininkų fizionomijų atvaizdus nesibaigiančių maitos dalybų metu...“

„Prisiminimai apie Kiaulių gatvės gyventojus“ į premjerą Žvejų rūmų (Taikos pr. 70) teatro salėje publiką kviečia lapkričio 16 ir 23 d. 19 val. Spektaklyje vaidina Emilija Auškalnytė, Vilija Gruodytė, Vilhelmina Jašinskaitė, Vilma Ptašinskaitė, M.Pažereckas, Ramūnas Šeputis ir Donatas Žilinskas.

 Bilietai – po 5 Eur, bilietus platina Žvejų rūmų kasa, „Tiketa.lt“ ir „Teatrai.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių