Klaipėdos Teatro aikštėje šurmuliuos Užgavėnės

  • Teksto dydis:

Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į nuotaikingą, aktyvią ir triukšmingą šventę – Užgavėnes. Jos šurmuliuos vasario 11 d. 14 val. uostamiesčio Teatro aikštėje.

Užgavėnių šventė – puiki proga keisti pasyvius žiemos įpročius ir triukšmingai pasitikti artėjantį pavasarį. Šiemet miestelėnai ir svečiai kviečiami į vestuvinių paslaugų mugę „Viskas ženatvei“. „Pristatysime vyraujančias vestuvinių paslaugų ir madų tendencijas“, – šypsodamiesi atskleidė šventės rengėjai.

Šventės metu bus verdamas tradicinis klaipėdietiškas šiupinys, kepami kvapnūs Užgavėnių blynai, siūlomi gardūs gėrimai. Persirengėliai kvies išbandyti naujausias vestuvines paslaugas ir pasiruošti „ženatvei“ – susirišti vestuvinę puokštę, pasinaudoti visažo paslaugomis, išsirinkti muzikantus, o gal net žaibiškai sumainyti žiedus šurmulingos mugės sūkuryje. Bus galima stebėti Kanapinio ir Lašininio varžytuves dėl nuotakos rankos, o kartu su More sudegs ir metų negandos. Užgavėnių nuotaiką kurs vilniečių „Folk’n’Roll“ eksperimentinis muzikinis projektas – grupė „Robaksai“ ir persirengėliai iš Žemaitijos – folkloro ansamblis „Platele“.

Užgavėnės suburia ir pavasario išsiilgusius, ir šaltojo sezono mėgėjus, mat ši šventė – žiemos virsmas į pavasarį, žiemos palydos, triukšmingas pavasario žadinimas.

Klaipėdos etnokultūros centras, kasmet rengdamas Užgavėnių šventę, siekia, kad ji taptų šio laikmečio atspindžiu. Be tradicinių kaukių, linksmybių, būtinų šventės atributų, joje visuomet atsiranda vietos šiandienos aktualijoms, dalyviai įtraukiami į pramoginius žaidimus, įvedama naujų personažų.

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami atvykti su Užgavėnių kaukėmis ir įsilieti į siautulingos šventės veiksmus kartu su velniais, raganomis, giltinėmis, arkliais, ožiais, gervėmis, meškomis, užsieniečiais, ubagais, daktarais, vestuvininkais ir kitais personažais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ateisiu ir aš

Ateisiu ir aš  portretas
Šventės gerai ir kioskeliai turi būti . Norintys-perka , nenorintys - neperka . Nustokite aiškinti kaip turi VISI gyventi pagal nevykėlių norus .

Itarus

Itarus portretas
Ar čia ne caro primesta švente?

jeigu

jeigu portretas
Teatro aikštė vėl bus užkišta "targašų" kioskais kaip per eglutės uždegimo šventę, tuomet ten nėra ko eiti. Targašai - palikit aikštę šventei ir klaipėdiečiams!!!!!!!!!. O organizatoriams patarimas-nekvieskit į šventę, kvieskit priėsti ir prisigerti-bus teisingiau.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių