Kolekcijose užkoduota laisvė

Pati tikriausia scena, stulbinantis apšvietimas, profesionaliai parinkta muzika ir pribloškiantis madų kolekcijų šou, kurį stebint sunku patikėti, kad tai – moksleivių sumanymas ir jų kūryba. Kaip ir kasmet moksleiviškas madų festivalis – grandiozinis metų šou MADAM – sutelkė Eduardo Balsio menų gimnazijos jaunuosius dizainerius.

Scenoje – 13 kolekcijų

Tradicija tapęs moksleivių mados festivalis MADAM kiekvienais metais suburia jaunuosius kūrėjus, kurie nesiliauja stebinti žiūrovų savo kurtomis mados kolekcijomis.

Šis festivalis kasmet turi savo kodinį pavadinimą.

Šių metų raktinis žodis – laisvė.

Realizuoti save kūryboje pradedantiems dizaineriams ir padeda laisvė kurti tai, ką nori, laisvė reikšti savo idėjas.

Klaipėdos E. Balsio menų gimnazijoje vykusiame mados festivalyje dalyviai ir žiūrovai išvydo net 13 įvairių mados kolekcijų.

Jas vertino garbinga komisija: Klaipėdos E. Balsio menų gimnazijos direktoriaus pavaduotoja meniniam ugdymui Jūratė Kavaliauskienė, dizainerė Lina Andriukonė, dizainerė ir stilistė Ernesta Venckutė ir Socialinių mokslų kolegijos estetinės kosmetologijos studijų programos vadovė Ieva Jakūbauskė.

Įveikti scenos baimę

„Šis renginys gyvavo jau nuo tada, kai dar pati mokiausi šioje mokykloje. Atsiradus rūbų dizaino pamokai, manau, buvo ir nutarta tai rodyti ne tik piešiniuose, bet ir pristatyti gyvai, scenoje“, – kalbėjo pagrindinė festivalio organizatorė bei Klaipėdos E. Balsio menų gimnazijos Dailės skyriaus mokytoja Sigita Baroti.

Jaunieji dizaineriai šiame festivalyje realizavo įvairias savo idėjas, jų kolekcijose atsispindėjo žmonių išgyvenimai, meilė, muzika, lyčių stereotipų laužymas, žmogaus išskirtinumas bei suvaržyto asmens drama.

Kūrėjai taip pat palietė ir gamtos išsaugojimo temą, o mados kolekcija „Voro vestuvės“ atskleidė gamtoje gyvenančių vabzdžių grožį.

Anot jaunųjų dizainerių, ruošiantis mados festivaliui, pagrindinis jų priešas – laikas.

Pasiūti vieną kostiumo dalį užtrukdavo visą mėnesį.

„Visada galvodavau, kad pats rūbo įgyvendinimas ir siuvimas yra sunkiausia dalis, bet mokiniams taip pat yra sunku įveikti scenos baimę ir ieškoti partnerių, kurie galėtų būti kolekcijos modeliai“, – mintimis dalijosi S. Baroti.

Geriausieji pelnė prizus

Renginyje šiais metais Klaipėdos E. Balsio menų gimnazijos dizaineriai bendradarbiavo su Hermano Zudermano gimnazija.

Tad festivalyje buvo galima pamatyti ir šios mokyklos dizainerių mados kolekcijas.

Taip pat E. Balsio menų gimnazija kiekvienais metais bendradarbiauja su Klaipėdos valstybine kolegija.

Šios kolegijos studentės, būsimos sceninio makiažo meistrės, ateina į šį renginį pasipraktikuoti.

Renginio pabaigoje dizaineriai buvo nominuoti ir apdovanoti: laimėtojui įteiktas didysis prizas, paskelbti 1-osios, 2-osios ir 3-iosios vietų nugalėtojai, taip pat – originaliausia, elegantiškiausia, spalvingiausia, įspūdingiausia ir meniškiausia kolekcija.

Jaunieji kūrėjai buvo nominuoti ir už ekspresyvumą, novatoriškumą, madą kitaip, teatrališkumą ir publikos mylimiausią kolekciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių