Kretingos miesto šventę vainikuos įspūdingi fejerverkai

Šiandien kretingiškiai garsiai švenčia miesto šventę. Renginio svečių laukia spalvinga pramogų ir renginių puokštė. Nuo linksmybių ir kaitros pavargę pramogautojai gaivinosi fontane.

Pirmieji renginio dalyviai šurmuliavo nuo ankstaus ryto.

Tikintieji skubėjo dalyvauti šv. Mišiose, o kiti būriavosi miesto Rotušės aikštėje, kur vyko Tautodailės ir amatų mugė.

Šiemet mugėje dalyvavo šimtai prekybininkų iš visos Lietuvos. Kretingiškiai ir svečiai graibstė įvairius rankdarbius, grožėjosi tautodailininkų kūryba, ragavo gardumynų.

Iškilmingoje šventės dalyje – Kretingos miesto, vienuolyno ir bažnyčios įkūrėjo Jono Karolio Chodkevičiaus atminimo pagerbimo ceremonijoje bei Kretingos miesto mero inauguracijoje – susidomėjusių taip pat netrūko.

Po oficialiosios renginio dalies svečiai atsidūrė šokių ir dainų sūkuryje. Rotušės aikštėje nuvilnijo Tarptautinis folkloro festivalis „Pastauninko pintinis“.

Praūžus linksmybėms vaikai ir suaugę buvo pakviesti dalyvauti smiginio varžybose, kūrybinėse dirbtuvėse, teatralizuotoje šventėje „Vaikystės svajonių slėnis“.

Žmonių traukos centru tapo ir grojantis fontanas. Skambant muzikiniam takeliui fontanas smalsuolius žavėjo savo „šokiu“.

Vakarop miestiečiai galės stebėti kūrybines menines instaliacijas, miesto estradoje muzika liesis laisvai.

Dainomis šventės dalyvių ausis džiugins muzikantų grupė „Aukso žuvys“, koncertuos svečiai iš kaimyninės Latvijos „Auli“, žmonės taip pat išvys Markuso Rivos ir grupės bei Kauno bigbendo ir atlikėjo Povilo Meškėlos pasirodymus.

Renginį vainikuos dangų nutvieskiantis šventinis fejerverkas.


Šiame straipsnyje: Kretingamiesto šventėpramogos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių